ALINA GORGHIU: Cel mai tarziu la sfarsitul saptamanii vom avea o PRIMA VARIANTA a MOTIUNII DE CENZURA

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a declarat luni seara la postul Realitatea TV ca o prima variant a MOTIUNII DE CENZURA care va fi depusa de liberali va fi finalizata cel mai tarziu pana la sfarsitul saptamanii.

”Apelez la parghia poiltica, constitutionala pe care o am: motiunea de cenzura. E o tema pe care ar trebui sa o discutam. Motiunea e o procedura extraordinara la care poti apela odata pe sesiune parlamentara. Concluzia PNL e ca votul pentru diaspora e un subiect care nu poate ramane nediscutat si nerezolvat. (…) Am fost transparenti in intentie, am spus ca vom depune o motiune de cenzura. N-am discutat punctual textul si intotdeauna s-a practicat genul de comunicare dupa ce a existat un draft. N-am ce sa discut cu colegii din Parlament in momentul acesta. E firesc. Vom avea la sfarsitul saptamanii cel tarziu o prima varianta care suporta toate imbunatatirile”, a spus ALINA GORGHIU.

Intrebata ce sanse are MOTIUNEA DE CENZURA pe care liberalii o vor depune la inceputul lunii iunie, ALINA GORGHIU a refuzat sa ofere un raspuns, in schimb ea a precizat ca obiectul urmarit de liberali este acela de a se crea o presiune pe umerii Guvernului Ponta privind votul prin corespondenta.
Citeste si: ALINA GORGHIU: TEMA MOTIUNII de cenzura NU ESTE de NEGOCIAT

”Sincer, ma astept ca tema sau dezbaterea sa fie atat de intensa si sa nasca acel gen de presiune pe cabinetul Ponta astfel incat sa avem la sfarsitul lunii iulie votul prin corespondenta realitate. Ma astept sa vad un premier obraznic. Si atunci va spun ca presiunea trebuie sa fie foarte mare”, a aratat copresedintele PNL.

Ea a mai precizat ca ar fi mai important pentru PNL ca VICTOR PONTA sa sustina votul prin corespondenta decat sa vina liberalii la guvernare.

“E mai presus pentru noi decat ajungerea la guvernare in doua zile”, a spus ALINA GORGHIU.

Citeste si: CALIN POPESCU TARICEANU, prima DECLARATIE despre MOTIUNEA DE CENZURA a PNL

ALINA GORGHIU a mai afirmat ca va dicuta si cu KELEMEN HUNOR, pentru a vedea in ce masura UDMR doreste sa sustina sau nu acest subiect al motiunii de cenzura. “Nu cred ca va fi o pozitie in sensul in care nu ar sustine acest subiect”, a spus ALINA GORGHIU.

Copresedintele PNL a spus ca ar mai fi alte lucruri pe care le-ar putea reprosa premierului, cum ar fi obligatia acestuia de a organiza alegeri partiale in atatea judete ramase fara primari, fara sefi de Consilii Judetene, dar a aratat ca se va folosi in continuare de parghii democratice pentru a-l convinge. “N-am sa dau cu masina peste premier ca sa faca acest lucru. Exista parghii democratice de care ma voi folosi”, a spus ALINA GORGHIU, adaugand ca exista hotarari judecatoresti care il obliga pe VICTOR PONTA sa organizeze alegeri.

“Nu poti sa nu organizezi alegeri cand iti spune legea si sa inchizi ochii cand ai niste hotarari care iti spun ce trebuie sa faci. Am spus eu ce face Ponta cu acele hotarari. Ataca tot parcursul acela de nefacute din campania electorala”, a spus ALINA GORGHIU.