ALINA GORGHIU cere DEMISIA ministrului Finantelor, DARIUS VALCOV

ALINA GORGHIU, POSTARE, FACEBOOK, REZULTATE, INITIATIVA PNL, DIALOG, PARTIDE, TEME, INTERES MAJOR, PSD, SEMNAL, ACCEPTARE, COD FISCAL

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a cerut sambata, la Timisoara, DEMISIA ministrului Finantelor Publice, DARIUS VALCOV, argumentand ca finantele tarii nu pot fi gestionate de o persoana suspectata de fapte de coruptie.

“Din perspectiva juristului, respect prezumtia de nevinovatie, dar, in acelasi timp, ca cetatean al Romaniei cred ca ar trebui sa tinem, totusi, la prezumtia de competenta si de credibilitate, pe care fiecare membru al unui Cabinet — astazi Ponta—, trebuie sa o aiba (…) Cred ca Finantele tarii nu pot fi gestionate de o persoana care este suspectata de savarsirea faptelor de coruptie, chiar daca se bucura de prezumtia de nevinovatie, pe care eu o respect”, a afirmat ALINA GORGHIU.

Lidera liberalilor a citat din Raportul MCV din anul 2013 faptul ca “este esential pentru credibilitatea unui guvern ca persoanele care indeplinesc functii ministeriale sa se bucure de increderea publicului”.

“In plus, ministrul de Finante este reprezentantul Romaniei in relatiile cu creditorii externi si cred ca nu ne putem permite un asemenea deficit de credibilitate atunci cand negociezi cu partenerii externi. (…) Ii cer demisia ministrului Darius Valcov. Nu pentru ca eu cred ca este vinovat, acest lucru il va stabili Justitia, ci pentru faptul ca este anormal ca, intr-o democratie si intr-un stat care se respecta, sa stai cu un ministru care este suspectat de fapte de coruptie, la Ministerul Finantelor si in fata partenerilor externi’, a declarat ALINA GORGHIU, la Timisoara, unde a fost prezenta la o dezbatere organizata de PNL Timis pe tema femeilor de succes in politica.

Citeste si: PONTA merge pe mana penalului VALCOV: Va avea un rol determinant la noul COD FISCAL

Deputata liberala a amintit si ca premierul VICTOR PONTA declara, in decembrie, anul trecut, ca atat el, cat si ministrii sai s-ar retrage din Guvern in cazul in care ar fi urmariti penal.

“Astazi, cand ar trebui sa-i solicite demisia de onoare lui Darius Valcov, face o eschiva jenanta de la subiect. Ca si cum n-ar observa elefantul din sufragerie, Ponta ne vorbeste despre contributia decisiva a ministrului Valcov la Codul fiscal. Un ministru urmarit penal nu mai poate avea decat o contributie negativa la imaginea si credibilitatea Romaniei”, a scris ALINA GORGHIU, tot sambata, pe pagina sa de Facebook.

Mai inainte, premierul VICTOR PONTA a dat asigurari ca proiectul Codului Fiscal, “la care Darius Valcov a avut si va continua sa aiba un rol determinant”, va merge mai departe “cu orice pret si in orice conjunctura politica”.

Citeste si: DARIUS VALCOV, URMARIT PENAL! MINISTRUL FINANTELOR si-ar fi dat DEMISIA.UPDATE

DNA a anuntat vineri seara ca a fost dispusa efectuarea urmaririi penale fata de ministrul Finantelor Publice, DARIUS VALCOV, pentru trafic de influenta in calitate de primar al municipiului Slatina.

Sursa foto: machiavelli.ro