ALINA GORGHIU cere PSD sa voteze pentru arestarea preventiva a deputatului Titi Holban

ALINA GORGHIU

ALINA GORGHIU le cere social-democratilor sa iasa din “logica decredibilizarii” Parlamentului si sa voteze in plen in favoarea solicitarii Parchetului in cazul deputatului Titi Holban, dupa ce Comisia juridica a respins cererea de arestare preventiva.

“Noi, toti cei sase deputati liberali, am dat, astazi, un vot care sa duca la cresterea increderii cetatenilor in institutia Parlamentului si in justitie, tinand cont in acelasi timp de principiul constitutional al prezumtiei de nevinovatie. PSD si premierul Ponta pozeaza in fata camerelor de televiziune in fanatici ai apararii statului de drept si, totodata, raporteaza partenerilor externi cat de seriosi sunt in angajamentul in lupta anticoruptie si cum sprijina ei consolidarea integritatii in randul membrilor Parlamentului Romaniei”, a declarat GORGHIU.

Citeste si: Deputatul TITI HOLBAN a primit 10.000 de euro pentru a scapa o firma de sanctiuni – DNA

”Daca insa analizam pret de cateva secunde, observam fara niciun fel de efort ca este doar un discurs fals, praf in ochii romanilor si ai partenerilor externi, doar o poleiala stravezie care acopera realitatea dramatica, in special in cazul ridicarii imunitatii”, a punctat deputatul liberal.

Potrivit Alinei Gorghiu, in cazul Titi Holban Comisia juridica a Camerei Deputatilor “a trebuit doar sa se asigure ca cererea de ridicare a imunitatii nu este determinata de declaratiile politice ale parlamentarului, conform art. 72 din Constitutie, respectiv acuza nu este una inventata, ci se bazeaza pe indicii ca a savarsit o infractiune, indicii subliniate in cererea de ridicare a imunitatii facuta de procurori.

Citeste si: Deputatul UNPR TITI HOLBAN, audiat la DNA intr-un dosar de luare de MITA

“Comisia trebuie sa lase o instanta sa se pronunte pe o solicitare a procurorilor, tinand cont ca, pana la o eventuala condamnare, persoana este nevinovata”, a subliniat ea.

“Din pacate”, voturile din Comisia juridica in favoarea solicitarii Parchetului au fost insuficiente raportate la dispozitiile articolului 195 alineatul 3 teza finala din Regulamentul Camerei Deputatilor pentru a lasa cale libera justitiei sa se pronunte, a subliniat Alina Gorghiu.

“Solicit PSD sa iasa din logica decredibilizarii Parlamentului si a justitiei si sa voteze in plenul Camerei Deputatilor in favoarea solicitarii Parchetului”, a concluzionat deputatul PNL.