ALINA GORGHIU: COMASAREA ALEGERILOR ne preocupa; MODIFICAREA CONSTITUTIEI o poate face noul legislativ

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a afirmat luni ca toti liderii partidelor politice sunt preocupati de ideea COMASARII ALEGERILOR, insa a precizat ca MODIFICAREA CONSTITUTIEI poate fi realizata de noul legislativ.

“Comasarea alegerilor este o idee care ne preocupa nu doar pe noi. Am vazut cam toti liderii de partide politice preocupati de acest lucru, pentru ca altfel o sa vedeti alegeri in fiecare an sau din doi in doi ani mai avem cate o alegere, ca vorbim de europarlamentare, de locale si parlamentare, peste patru ani de prezidentiale, o mai fi si cate un referendum. De fiecare data, noi, in loc sa asiguram o stabilitate sociala, sa asiguram un mediu economic care sa nu fie influentat permanent de alegeri, ne pierdem energiile si resursele”, a spus ALINA GORGHIU, inainte de sedinta Biroului Politic National al PNL, intrebata cu privire la propunerile din programul de guvernare al lui DACIAN CIOLOS privind COMASAREA ALEGERILOR si mandatul de cinci ani pentru toti alesii.

CITESTE SI: LIDERII PNL SE VOR INTALNI, DUMINICA, CU PREMIERUL DESEMNAT DACIAN CIOLOS

ALINA GORGHIU a sustinut ca noul Parlament va putea realiza modificarea legii fundamentale. “MODIFICAREA CONSTITUTIEI nu se poate face decat cu noul legislativ. Noi am spus ca este unul din obiectivele pe care un Parlament nou, legitim si le poate fixa. Pentru ca o Constitutie nu prevede doar un articol sau altul, o Constitutie presupune girul unei majoritati si eu as spera ca putem agrea in unanimitate anumite modificari institutionale de amploare. Vedem urmatoarele alegeri parlamentare, un nou Parlament, o Constituanta poate reprezenta inceputul unui nou proces de modificare, regandire, ajustare a dispozitiilor constitutionale”, a afirmat liderul PNL.

ALINA GORGHIU a precizat ca liberalii vor insista pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. “Vom insista asupra a doua lucruri care cred eu ca pot influenta in bine procesul electoral din Romania: odata OUG 55 care este in Senat, cu raport daca nu ma insel favorabil de la Comisia juridica. Ramane sa vedem ce face administratia, pentru ca trebuie anulate efectele la acea catastrofa de ordonanta facuta special de PSD in momentul acela pentru a castiga alegerile si trebuie in mod obligatoriu ca primarii care au migrat sa-si piarda mandatul si alesii locali. (…) A doua propunere cu care noi o sa incercam sa facem un dialog, nu doar cu premierul desemnat si Cabinetul sau, ci si cu ceilalti, este tema alegerilor in doua tururi de scrutin pentru ca vorbim de nevoia de legitimare a alesului. Or, daca vorbesti de un ales legitimat si cu greutate, atunci te apuci si modifici legislatia si poti sa o faci cu putina vointa politica intr-un termen scurt”, a explicat ALINA GORGHIU.

Sursa foto: realitatea