ALINA GORGHIU, convinsa ca decizia CCR privind alegerile locale va fi un SUCCES: Trebuie aplicata prin OUG

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a declarat, joi, ca data de 4 mai, la care CCR judeca solicitarea privind alegerile locale in doua tururi, importanta nu numai pentru PNL, va fi „un succes”, afirmand ca decizia CCR ar trebuie pusa in aplicare prin OUG, infomeaza Mediafax.

“Data de 4 mai, o data foarte importanta pentru PNL. Nu are importanta cine a facut sesizarea, ce institutie a acceptat si cine a transmis la CCR. Este o data care, cred eu, nu are relevanta doar pentru PNL sau pentru alte institutii din Romania, ci relevanta ei este raportata la sistemul democratic de alegeri din Romania. Sunt absolut convinsa ca data de 4 mai va fi un succes prin solutia pe care o va pronunta CCR” a declarat copresedintele PNL ALINA GORGHIU.

ALINA GORGHIU a afirmat ca cea mai rapida cale de aplicare a deciziei CCR, in cazul in care judecatorii vor decide ca alegerea primarilor intr-un singur tur este neconstitutionala, este emiterea unei OUG de Guvernul CIOLOS.

“Categoric ca o decizie favorabila pe tema aceste exceptii pe data de 4 mai nu poate fi altfel rezolvata in timp util altfel decat prin OUG. Dar vreau sa va spun ca n-as mai crede ca avem un guvern tehnocrat in Romania care prefera sa ramana pasiv pe o tema atat de importanta in Romania privitoare la democratia din Romania, daca nu si-ar asuma punerea in aplicare de urgenta a unei hotarari venite din partea CCR care este obligatorie pentru toata lumea”, a afirmat GORGHIU, intrebata daca decizia CCR privind alegerile locale in doua tururi ar trebui aplicata prin OUG sau printr-un act al Parlamentului.

CITESTE SI: CCR a decis data in care se stabileste soarta ALEGERILOR PRIMARILOR in DOUA TURURI

ALINA GORGHIU a mai spus ca, in Parlament, impasul aplicarii deciziei CCR ar fi unul evident, afirmand ca refuza sa creada ca „cel care vrea sa faca acest lucru rapid si anume Guvernul va refuza sa puna in aplicare hotararea.

Judecatorii Curtii Constitutionale vor discuta sesizarea jurnalistului Liviu Avram privind organizarea alegerilor locale intr-un singur tur in sedinta de miercuri, 4 mai, cu doua zile inainte de startul campaniei electorale.

Jurnalistul Liviu Avram a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, ca Tribunalul Bucuresti a decis transmiterea catre CCR a sesizarii sale privind exceptia articolelor din lege privind numarul necesar de semnaturi pentru un candidat independent si organizarea alegerilor locale intr-un singur tur.

Decizia Tribunalului Bucuresti vine in cadrul unui proces deschis de jurnalist, care si-a depus candidatura la Primaria Capitalei, ca independent, tocmai pentru a putea ridica exceptia de neconstitutionalitate asupra legii.

 Sursa foto: realitatea