ALINA GORGHIU: Cred intr-o colaborare fructuoasa cu UDMR in viitorul apropiat

Co-presedintele PNL ALINA GORGHIU a declarat, vineri, la CONGRESUL UDMR, ca in viitorul apropiat va exista o colaborare fructuoasa intre partidul sau si Uniune.

‘Multi lideri politici au venit in fata acestei tribune si v-au spus mesaje si au transmis mesaje pentru electoratul lor. Sunt astazi in fata dumneavoastra pentru a incerca sa transmit un mesaj electoratului dumneavoastra, iar mesajul meu este acela de profunda multumire pentru voturile pe care le-au dat in noiembrie 2014 candidatului PNL, Klaus Iohannis, in turul al II-lea al prezidentialelor.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: PNL si UDMR vor discuta pe marginea unei colaborari parlamentare 

Va multumesc tuturor, a fost un gest pe care, ca membru al PPE, ca un partid esentialmente de dreapta, asa cum sunteti dumneavoastra, l-am apreciat ca pe unul extrem de firesc, ca pe unul care naste nu doar dialog. Naste, cred eu, o colaborare pe care o vom vedea in viitorul apropiat drept una fructuoasa’, a spus ALINA GORGHIU, in aplauzele participantilor la CONGRESUL UDMR.

ALINA GORGHIU a vorbit de nevoia de schimbare a clasei politice si de riscul de a aparea partide nocive pentru democratie.

‘Cetatenii Romaniei, fie ca sunt romani, maghiari, de alte nationalitati, am convingerea ca asteapta un alt mod de a face politica. De la noi, de la UDMR, de la PSD, de la absolut oricine face politica si cred ca avem obligatia sa onoram aceasta asteptare. (…) Cred ca atat PNL, cat si UDMR au puterea sa se schimbe pe ele insele si au puterea mai ales sa schimbe politica romaneasca. Daca insa — si poate suna dur — partidele politice nu vor intelege si nu vor tine cont de dorinta societatii de schimbare, esecul nu va fi doar electoral. Daca politica romaneasca va mima schimbarea sau va esua in incercarea de a fi mai performanta, exista riscul ca pe fondul unei dezamagiri populare sa apara forte politice extrem de nocive pentru democratie’, a subliniat ALINA GORGHIU.

CITESTE SI: KELEMEN HUNOR la CONGRESUL UDMR: Este nevoie de o reconfigurare a politicii autohtone 

La Cluj-Napoca are loc, vineri si sambata, CONGRESUL UDMR, la care participa numerosi lideri politici din Romania si din strainatate.

Sursa foto: realitatea.net