ALINA GORGHIU, critici la adresa PSD: Proiectul cu TVR falimentar se pare ca devine realitate

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU sustine ca proiectul unui TVR falimentar, “in viziunea PSD”, “se pare ca devine realitate”, afirmatie facuta dupa ce plenul reunit a respins, marti, numirea lui George Orbean in functia de presedinte-director general al SRTv, informeaza Agerpres.

“Ati vazut cu totii inca de saptamana trecuta care a fost pozitia PNL, am refuzat sa generam o criza a televiziunii publice si votul nostru a fost unul, si astazi, in sensul votarii celui propus de Guvern, domnul Orbean. Am anticipat inca de saptamana trecuta ca PSD are alte planuri cu TVR. Proiectul acesta de care va spuneam si la conferinta de presa cu TVR-ul falimentar se pare ca devine realitate. A picat la foarte putine voturi. Din nou se reia procedura. Vom decide si noi pana maine daca sustinem sau nu propunerea noua”, a declarat ALINA GORGHIU.

Copresedintele PNL a adaugat ca liberalii nu vor vota niciodata o propunere a PSD pentru aceasta functie.

“Nu vom vota niciodata propunerea PSD. Si va mai asigur ca genul acesta de politica practicat de PSD si de domnul presedinte Liviu Dragnea, ca orice fel de institutie publica din Romania trebuie sa fie condusa de un pesedist, este o politica complet nesanatoasa, careia PNL o sa i se opuna de fiecare data”, a mai declarat GORGHIU.

CITESTE SI: TVR RAMANE FARA SEF! PARLAMENTUL a decis prin vot respingerea lui GEORGE ORBEAN. UPDATE

Copresedintele PNL a aratat ca pentru televiziunea publica e o perioada de criza.

“Nu are nimeni cum sa faca un demers administrativ, birocratic, plati, utilitati, salarii si asa mai departe la aceasta televiziune. Daca domnul Dragnea a vrut sa fie responsabil si de acest lucru, nu-mi ramane decat sa constat ca este pacat ca asa se face politica de stanga in Romania. Noi ne-am facut datoria, am fost astazi o prezenta considerabila, voturile au fost toate in directia asumata de noi”, a sustinut GORGHIU.

Consiliul de Administratie al SRTv va desemna miercuri dimineata, la ora 8,00, o noua persoana pentru functia de presedinte-director general al SRTv, dupa respingerea lui George Orbean. Ulterior, membrii Comisiilor reunite de cultura vor audia persoana propusa si vor redacta un raport. 
Plenul comun a fost convocat la ora 10,30 pentru a da un nou vot in acest caz.

 Sursa foto: realitatea