ALINA GORGHIU, de acord cu ultima propunere a PSD privind NOUL COD FISCAL

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU este de acord cu propunerea social-democratilor ca, intr-o prima faza, CONSULTARIL dintre formatiunile politice sa aiba loc LA NIVEL DE SPECIALISTI, pentru ca intr-o a doua etapa liderii partidelor sa decida politic solutiile care vor fi adoptate.

Ea reitereaza, luni, intr-o postare pe Facebook, ca “pentru PRIMA OARA DUPA 1989, politicieni din toate partidele importante se vor aseza la aceeasi masa pentru a discuta despre proiectele importante ale Romaniei”.

CITESTE SI: PNL: ANALIZA CODULUI FISCAL SE FACE PRIN DISCOTECILE DE LA MARE SAU CROAZIERE DE LUX

“Vom demara aceste discutii de la o tema de actualitate, NOUL COD FISCAL, asa cum a propus UNPR. Sunt de acord si cu propunerea PSD, ca intr-o prima faza sa facem o discutie la care sa participe SPECIALISTII PARTIDELOR. In a doua etapa, liderii formatiunilor politice vor decide, pe baza discutiilor de specialitate, ce solutie va fi adoptata. Codul fiscal este doar o parte din asigurarea MACROSTABILITATII ECONOMICE A ROMANIEI. Trebuie sa stabilim, de asemenea, in corelare cu noul Cod fiscal, ce majorari de salarii in sectorul bugetar pot fi efectuate in acest moment. Ulterior, sper sa putem inainta si cu celelalte puncte de pe agenda inaintata de PNL care, fireste, poate fi completata la cererea partidelor care vor participa la dezbateri”, a scris Gorghiu.

Copresedintele liberalilor subliniaza ca “toate aceste discutii trebuie sa aiba un caracter public”. “Nu cred, de altfel, ca vreun partid din cele care au raspuns initiativei PNL va refuza transparenta. Nu a fost inca finalizat calendarul tuturor consultarilor, dar acestea sunt detalii tehnice care vor fi, cu siguranta, stabilite in perioada urmatoare”, mai spune ea.

CITESTE SI: PREDOIU II DA REPLICA LUI PONTA CU PRIVIRE LA CRESTEREA ECONOMICA: GUVERNUL PUNE FOCUL IN PADURE

Intre temele de dezbateri propuse de liberali se numara stabilitatea macroeconomica a Romaniei, absorbtia fondurilor europene, dezvoltarea infrastructurii si investitiile publice, reforma administratiei publice, aderarea la Schengen, pregatirea agendei pentru preluarea in 2019 a presedintiei Consiliului UE.

“Ma bucur ca initiativa noastra a primit un raspuns favorabil din partea liderilor politici. Le multumesc, in acest sens, presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, presedintelui UNPR, Gabriel Oprea, presedintelui PSD, Liviu Dragnea, si copresedintelui ALDE, Calin Popescu-Tariceanu”, mai scrie Gorghiu pe Facebook.

Sursa foto: Realitatea