ALINA GORGHIU: DECIZIA CCR privind cazul DAN SOVA trebuie pusa in aplicare de URGENTA; asteptam DEMISIA lui TARICEANU

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU afirma ca DECIZIA de miercuri a Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) in cazul hotararii privind rezultatul votului la cererea DNA referitoare la DAN SOVA “trebuie pusa in aplicare de urgenta” si subliniaza ca liberalii asteapta DEMISIA din functie a presedintelui Senatului, CALIN POPESCU-TARICEANU.

“In urma deciziei Curtii Constitutionale, PNL considera ca un pas absolut necesar pentru recredibilizarea Senatului Romaniei este o noua conducere. Dl. Calin Popescu-Tariceanu a compromis suficient imaginea Senatului. Singurul gest util pe care il asteptam de  la domnia sa este demisia din functie”, declara ALINA GORGHIU, intr-un comunicat remis, miercuri, presei.

Ea sustine ca “romanii pot constata, inca o data, ca PSD nu stie sa-si exercite puterea decat prin abuzuri”.

Citeste si: CCR: Hotararea SENATULUI in cazul SOVA este NECONSTITUTIONALA. REACTIE TARICEANU. UPDATE

“PSD si Calin Popescu-Tariceanu au suspendat Constitutia pentru senatorul Sova, de o luna si jumatate. Frontul anti-justitie PSD-Tariceanu a apelat la tot felul de trucuri pentru ca dl Sova sa ramana un super-cetatean. Interpretarea data votului din Senat de aceasta coalitie a fost una neconstitutionala. A refuzat sa oficializeze votul din Senat printr-o hotarare, care putea fi atacata la CCR. A modificat in graba Regulamentul Senatului si Statutul deputatilor si senatorilor, pentru a lasa fara obiect contestatia liberalilor la Curtea Constitutionala. Somati de Curtea Constitutionala si de Consiliul Superior al Magistraturii, au adoptat, intr-un final, o hotarare neconstitutionala, care neaga evidenta: Senatul a votat pentru aprobarea cererilor DNA in cazul Sova, nu pentru respingerea lor”, subliniaza liderul PNL.

ALINA GORGHIU arata totodata ca decizia CCR in acest caz trebuie pusa in aplicare “de urgenta”.

Citeste si: SEDINTA de URGENTA la SENAT. TARICEANU cauta solutii in cazul SOVA

“A trecut o luna si jumatate in care PSD si Tariceanu s-au jucat de-a v-ati ascunselea cu Constitutia. Decizia CCR trebuie pusa in aplicare de urgenta, chiar daca respectarea normelor nu e deloc un lucru usor pentru PSD. Cazul Sova reprezinta un abuz in plus de contabilizat in bilantul premierului si al PSD. Este inca o dovada ca PSD nu vrea sa se indrepte, oricate lectii i-ar da electoratul”, conchide liderul PNL.

CCR a decis, miercuri, ca este neconstitutionala hotararea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat in urma cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului DAN SOVA.