ALINA GORGHIU: Demersul lui CALIN POPESCU TARICEANU in cazul MARIANEI RARINCA este unul POLITICIANIST

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU precizeaza ca Senatul face legi si nu se pronunta, conform Constitutiei, asupra deciziilor instantelor, sustinand ca demersul presedintelui acestui for, CALIN POPESCU TARICEANU, in cazul MARIANEI RARINCA este unul POLITICIANIST.

“Senatul Romaniei nu are niciun motiv sa se amestece in cazuri pe care justitia romaneasca, prin mecanismele CSM si ale Inspectiei Judiciare, le poate regla fara indrumarea dlui Tariceanu. Senatul face legi si nu se pronunta, conform Constitutiei, asupra deciziilor instantelor. Acest rol revine exclusiv CSM si instantelor competente. Daca e cineva vinovat de vreo eroare judiciara, trebuie sa plateasca, dar vinovatia sa nu o stabilesc parlamentarii”, a scris marti ALINA GORGHIU pe Facebook.

Citeste si: CALIN POPESCU TARICEANU: LIVIA STANCIU nu mai are cum sa conduca ICCJ

Ea ii aminteste lui CALIN POPESCU TARICEANU ca “obstructioneaza de doua luni Constitutia in cazul Sova”.

Citeste si: CATALIN PREDOIU: CALIN POPESCU TARICEANU trebuie sa-si dea IMEDIAT DEMISIA

“E lesne de observat, insa, ca spiritul justitiar al dlui Tariceanu functioneaza extrem de selectiv. Seful Senatului exploateaza politicianist cazul pe care il invoca, pentru a justifica ofensiva Puterii asupra legilor penale si a institutiilor anticoruptie. Acesta nu este un demers al Parlamentului, ci al frontului anti-justitie pe care il pastoreste domnul Tariceanu, impreuna cu Victor Ponta si PSD, iar PNL nu va gira niciodata actiunile prin care acestia incearca sa se opuna justitiei”, conchide ALINA GORGHIU.