ALINA GORGHIU: DEMISIA de la ICR, o parte a TROCULUI politic dintre PONTA si TARICEANU

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a declarat, luni, ca demisia directorului Institutului Cultural Roman (ICR) este parte a unui TROC POLITIC incheiat intre premierul VICTOR PONTA si presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, precizand, insa, ca Partidul National Liberal (PNL) este dispus la discutii astfel incat la conducerea acestei institutii sa fie numita o persoana competenta, apolitica si care sa faca parte din categoria elitelor.

“Directorul ICR si-a inaintat demisia, aceasta fiind o alta parte a TROCULUI POLITIC dintre TARICEANU si PONTA. Adica domnul director de la ICR — PSD isi da demisia, TARICEANU il ajuta pe PONTA cu cazul Sova si uite ce surpriza domnul Boroianu din partea lui Tariceanu este propus director la ICR. Inca un exemplu prin care PSD ne arata dispretul fata de o institutie de importanta celei pe care ICR o reprezinta si propune un om politic doar ca sa ii mai multumeasca domnului Tariceanu pentru servilismul de care a dat dovada in indeplinirea obiectivelor stabilite de PSD”, a afirmat Gorghiu, intr-o conferinta de presa, la finalul sedintei Comisiei de unificare a PNL.

CITESTE SI: Presedintele ICR, LILIAN ZAMFIROIU, si-a dat DEMISIA. Se cunoaste deja INLOCUITORUL 

ALINA GORGHIU a mai spus ca liberalii vor cauta in randul elitelor o persoana care sa nu fie membru PNL si sa fie dispusa sa candideze pentru functia de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR).

“Sunt convinsa ca o vom gasi, ca oamenii de buna calitate vor intelege demersul. Eu, in naivitatea mea, mai fac un apel catre VICTOR PONTA si ii solicit sa inteleaga ca ICR nu e tarlaua PSD, nu e obiect de troc cu TARICEANU, ci ar trebui sa fie o institutie respectata unde nu ar trebui sa mai punem oameni politici. (…) Daca apelul meu va bate la usa sa deschisa, suntem dispusi sa discutam pentru a gasi formula apolitic, competent, elita pentru aceasta functie de conducere”, a adaugat copresedintele PNL ALINA GORGHIU.

CITESTE SI:  VICTOR PONTA: Ii rog pe fostii colegi de la PNL sa nu blocheze REVIZUIREA CONSTITUTIEI 

Presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), LILIAN ZAMFIROIU, si-a depus, vineri, demisia din functie la cabinetul presedintelui Senatului, apreciind ca obiectivele pe care le-a asumat la preluarea mandatului “au fost deja atinse”, a informat, luni, Directia Comunicare a ICR, intr-un comunicat transmis presei. LILIAN ZAMFIROIU a anuntat ca urmeaza sa se intoarca la cariera diplomatica, fiind pregatit sa faca fata “unor noi provocari profesionale”.

Sursa foto: realitatea.net