ALINA GORGHIU despre decizia ICCJ: Este firesc sa se dea un termen pentru judecarea recursului

COPRESEDINTE PNL, ALINA GORGHIU, ROMANIA, ATRAGE ATENTIA, TONE, ALIMENTE, RISIPA ENORMA, PROPUNERE LEGISLATIVA, FLORIN ALEXE, MANCARE, ONG, ORFELINATE, CAMINE DE BATRANI

ALINA GORGHIU, purtatorul de cuvant al Partidului National Liberal (PNL), a prezentat pozitia liberalilor fata de decizia luata marti de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) privind judecarea recursului Agentiei Nationale de Integritate (ANI) la decizia Curtii de Apel Alba Iulia, prin care raportul de incompatibilitate a lui KLAUS IOHANNIS a fost anulat.

„Este firesc sa se dea un termen pentru a se putea judeca acest recurs. ANI a pierdut procesul intentat presedintelui Klaus Iohannis inca de anul trecut. In vara lui 2013, raportul ANI a fost declarat nevalid. Astazi, ICCJ face o procedura cat se poate de fireasca. Eu insist pe un argument pe care firesc ar fi sa nu-l uite cei care vorbesc pe tema incompatibilitatii lui Klaus Iohannis. Singura hotarare a unei instante este o hotarare care ii da dreptate acestuia. Opinia noastra foarte ferma este ca in recurs nu poate exista alta solutie”, a declarat Alina Gorghiu intr-o interventie telefonica la postul Realitatea Tv.

CITESTE SI: ICCJ admite sa judece recursul in cazul KLAUS IOHANNIS

„Decizia nu poate fi decat favorabila. Eu nu pot sa vorbesc decat pe scenarii realiste. Nu pot sa spun ca maine ne va cadea drobul de sare in cap. Din respect pentru instantele din Romania, va spun ca aceasta sansa nu exista”, a mai adaugat purtatorul de cuvant al PNL refuzand sa discute pe marginea unei decizii in urma careia Iohannis ar fi declarat incompatibil.

CITESTE SI: PNL: Este esential ca dosarul lui IOHANNIS sa fie solutionat inaintea inceperii campaniei 

Sursa foto: realitatea.net