ALINA GORGHIU despre votul in cazul DAN SOVA: Este INACCEPTABIL si extrem de NEDREPT!

ALINA GORGHIU, copresedintele Partidului National Liberal (PNL), a reactionat DUR in cazul votului cu repetitie al lui DAN SOVA intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

ALINA GORGHIU a spus ca este „inacceptabil” ca PNL sa fie facut responsabil pentru ceea ce face PSD, referindu-se la criticile aduse parlamentarilor liberali care nu au fost prezenti la votul in cazul DAN SOVA. „Este inacceptabil si extrem de nedrept ca PNL sa fie culpabilizat, de fiecare data, pentru ceea ce face PSD, asa cum incearca unii sa promoveze, cu scopul de a crea senzatia unui mixt de imoralitate, intre toti actorii politici”.

CITESTE SI: DAN SOVA, SALVAT din nou de COLEGII din Senat. PNL-UL VA CONTESTA PROCEDURA LA CCR. UPDATE 

COPRESEDINTELE liberal a anuntat ca PNL va contesta reluarea votului in cazul DAN SOVA la Curtea Constitutionala (CCR).

„PNL si-a facut datoria. Vreau sa le multumesc public senatorilor PNL pentru ca au votat corect”, a scris ALINA GORGHIU.

Postarea, in varianta integrala, ALINEI GORGHIU, de pe Facebook:

”Intre 2005 si 2015, au existat curente dominante: unul care a incercat sa subordoneze justitia, altul care a incercat sa o discrediteze. Niciunul nu a reusit pe deplin. Am intrat intr-o etapa noua. Au disparut din functii publice cei care au incercat sa controleze actul de justitie, dar cei care isi doresc un statut privilegiat fata de cetateni inca sunt la putere. Ultima veriga in lantul trofic al tranzitiei. Vor disparea si ei, natural, de pe scena politica, doar ca inca nu realizeaza, refuza evolutia si raman blocati in era pesedismului de aur.

Cazul Sova e un indicator ca statul, sub PSD si Victor Ponta, este inca prizonier. Votul de ieri precum si interpretarea primului sunt doar episoade, nu finalul. PNL va contesta la Curtea Constitutionala reluarea votului, la fel cum a procedat si in prima faza cand desi a existat un vot majoritar pentru acceptarea cererilor justitiei, interpretarea puterii a sfidat Constitutia, aritmetica si decenta.

CITESTE SI: MONICA MACOVEI: ROMANIA poate ajunge un PARADIS INFRACTIONAL 

Este inacceptabil si extrem de nedrept ca PNL sa fie culpabilizat, de fiecare data, pentru ceea ce face PSD, asa cum incearca unii sa promoveze, cu scopul de a crea senzatia unui mixt de imoralitate, intre toti actorii politici.

PNL si-a facut datoria. Nu pentru ca suntem obligati, ci pentru ca aceasta este directia in care am ales sa mergem. Uneori i-am criticat direct, acum vreau sa le multumesc public senatorilor PNL pentru ca au votat corect.

Pentru lege si normalitate.”

Sursa foto: pnl.ro