SOC la PNL ALINA GORGHIU cercetata PENAL de PARCHETUL GENERAL

Alina Gorghiu

ALINA GORGHIU a fost CERCETATA PENAL de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) pentru FALS si UZ de FALS, intr-un dosar in care sunt implicati mai multi mediatori. Co-presedintele PNL a obtinut, in aprilie 2009, o diploma in domeniu, fara sa se fi prezentat macar la cursuri. ALINA GORGHIU a declarat pentru publicatia Curentul ca va lasa mai intai Parchetul sa-si faca treaba, iar ulterior va face si ea o plangere penala pentru denunt calomnios.

In luna aprilie 2009, MIHAI GHERVASE, patronul unei scoli de formare a mediatorilor, a eliberat mai multe diplome, pentru ALINA GORGHIU, Zeno Sustac si Claudiu Ignat, fara ca acestia sa fi trecut pe la cursuri. Potrivit jurnalistilor de la Curentul, co-presedintele PNL ALINA GORGHIU ar fi ea insasi directoarea unei scoli de formare a mediatorilor si prin obtinerea unei astfel de diplome ar fi putut obtine anumite beneficii.

CITESTE SI: PETRE ROMAN nu mai poate contesta raportul de INCOMPATIBILITATE al ANI

In acelasi timp, pe baza diplomei oricine poate accede la alegerile pentru CONSILIUL de MEDIERE. Desi nu a obtinut postul mult dorit in Consiliu, ALINA GORGHIU a fost CERCETATA PENAL de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) pentru FALS si UZ de FALS.

In replica la acuzatiile ce i se aduc, deputatul PNL sustine ca a lasat mai intai Parchetul sa-si faca treaba, iar ulterior va face si ea o PLANGERE PENALA pentru denunt calomnios.  „Sezizarea Parchetului a fost facuta de Tudor Tatu, care este un campion al plangerilor penale impotriva mediatorilor”, a afirmat co-presedintele PNL, potrivit curentul.info, citat de postul B1 Tv.

CITESTE SI: Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, discutat miercuri de instanta suprema 

Avand in vedere ca ALINEI GORGHIU nu i se aplica prevederile raspunderii ministeriale, aceasta nefiind membra a Guvernului, urmarirea penala s-a desfasurat fara un eventual acord al Parlamentului.

Sursa foto: realitatea.net