ALINA GORGHIU ii avertizeaza pe liberali: Inainte sa criticam ar fi bine sa ne uitam in curtea noastra

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU  le-a spus, sambata, participantilor la Consiliul National al PNL, ca, inainte de a critica pe altii, PNL trebuie sa se uite „in curtea sa” , aratand ca nu sunt inca suficiente parghii de a face curatenie in partid, dar vointa exista.

“Inainte de a-i critica pe altii, trebuie sa ne uitam mai intai in curtea noastra. Nu putem inchide ochii si sa ne prefacem ca nu stim ca nu avem inca suficiente parghii pentru a face curatenie in partidul nostru. Da, vointa exista, ne trebuie si reguli noi. Reguli care sa fie intransigente cu cei care pun in pericol integritatea PNL si stimulatoare pentru cei care vor sa ni se alature, din societatea civila, din randul tinerilor si a oamenilor care nu se regasesc acum in niciun partid. Avem nevoie si de o fundamentare doctrinara”, a afirmat GORGHIU la CONSILIUL NATIONAL al PNL.

CITESTE SI: BLAGA: Atentie la cum alegem ministrii pentru noul Guvern! Sa nu poata fi atacati pe coruptie 

Ea a mai spus ca KLAUS IOHANNIS  a castigat Presedintia pentru ca nu a subestimat electoratul.

“Votul romanilor de pe 16 noiembrie a fost o optiune, in primul rand, pentru seriozitate si pentru reforma clasei politice. Klaus Iohannis a reusit sa castige pentru ca, pentru prima data, un candidat nu s-a mai raportat la electorat, ca la o masa de oameni, care are nevoie de ulei electoral si circ politic. Klaus Iohannis nu a subestimat electoratul. La 25 de ani dupa Revolutie, romanii gandesc diferit si reprezinta, deja, acea masa critica, capabila sa puna presiune asupra tuturor partidelor pentru a face o politica diferita. Vor castiga acele partide care vor reusi sa se adapteze la noua agenda publica. Va propun nu doar sa ne adaptam, ci sa fim cei care dicteaza agenda politica”, a adaugat ALINA GORGHIU.

GORGHIU a spus ca PNL nu trebuie sa lase PSD la guvernare deoarece “acest partid are o capacitate imensa de regenerare in rau”.

“Ne asteapta un an politic deosebit de greu. Chiar daca vom intra la guvernare, in acest an sau in 2016, nu trebuie sa lasam PSD sa creasca la loc. Acest partid are o capacitate imensa de regenerare in rau. Stanga inseamna stagnare si saracie. PSD nu stie decat de legea interesului de partid. Au blocat alegerile partiale pentru ca oamenii nu ii mai vor. Nici la Guvern, dar nici in conducerea Consiliilor judetene, nici in fruntea primariilor, nici in Parlament. Doua milioane de romani nu au, in acest moment, reprezentanti alesi in functii cheie pentru comunitatile in care traiesc, dar nu putem ramane indiferenti, este vorba despre oameni si legi. Cat timp va mai sta acest partid la guvernare, PNL trebuie sa-l urmareasca pas cu pas”, a spus copresedintele PNL.

CITESTE SI: CONSILIUL NATIONAL al PNL are loc, sambata, la PALATUL PARLAMENTULUI 

Potrivit acesteia, ”tendinta naturala a PSD este sa acapareze si sa transforme statul de drept in stat de partid”.

”Fara o opozitie puternica, Romania va ramane prizoniera baronilor PSD. Nu este suficient sa facem opozitie, cea mai buna solutie pentru Romania este ca acest partid sa piarda puterea”, a adaugta ALINA GORGHIU.

Liderul PNL a spus ca fara PNL si PDL, scena politica ar fi aratat astazi diferit. “De exemplu, fara desprinderea politica din 1992, anul de nastere al PDL, probabil ca si astazi ar fi fost presedinte tot Ion Iliescu. Fara desprinderea PNL din Guvern, din primavara anului trecut, probabil ca astazi ar fi fost presedinte VICTOR PONTA. Nici nu stiu care ar fi fost raul cel mai mare”, a mai spus GORGHIU.

“Astazi dreapta e unita”, a conchis ALINA GORGHIU.

Sursa foto: gandul.info