ALINA GORGHIU: Ii cer lui VICTOR PONTA sa respecte o decizie a instantei si sa organizeze ALEGERI PARTIALE

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU i-a solicitat, joi, din nou premierului VICTOR PONTA sa organizeze ALEGERILE PARTIALE in colegiile de parlamentar vacantate si, de asemenea, la primariile si consiliile judetene unde un astfel de lucru se impune, avand in vedere si faptul ca liberalii au obtinut, la Bucuresti, dupa Cluj, o a doua hotarare in instanta in acest sens.

“Ieri (miercuri — n.r.), am primit solutia la unul din dosarele pe care le-am inaintat instantelor de contencios administrativ in luna februarie, prin care sesizam ca Guvernul Romaniei incalca legea cu privire la refuzul de a organiza alegerile partiale in doua colegii uninominale, vorbesc de colegiile de parlamentari. De la momentul depunerii actiunii si pana astazi, s-au mai vacantat 17 colegii, daca nu ma insel. Motiv pentru care astazi suntem in masura sa va spunem ca este a doua decizie a unei instante din Romania, dupa cea de la Cluj, care da dreptate sau castig de cauza PNL .(…) Ceea ce face Guvernul prin refuzul de a organiza alegerile partiale se numeste exces de putere”, a declarat, intr-o conferinta de presa, copresedintele PNL.

ALINA GORGHIU i-a cerut sefului Guvernului “sa organizeze alegerile partiale in cele 19 colegii, asa cum instanta de judecata dispune”.

Citeste si: IOHANNIS: Abordarea Guvernului de a NU ORGANIZA alegeri partiale este GRESITA

“(…) Este o eticheta, din pacate, aceasta de exces de putere, o eticheta care spune totul despre felul in care PSD-ul intelege sa guverneze. (…) Ca atare, astazi dati-mi voie sa-i cer inca o data lui Ponta sa respecte o hotarare judecatoreasca, sa o puna in aplicare cat de repede se poate si sa organizeze alegerile partiale in cele 19 colegii, asa cum instanta de judecata dispune”, a mai spus co-presedintele PNL.

ALINA GORGHIU a adaugat ca astfel de decizii “vor curge in defavoarea PSD-ului si in defavoarea Guvernului condus de Victor Ponta”.

“Saptamana viitoare asteptam pronuntarea pe un dosar privitor la alegerile in cazul primariilor. In cazul primariilor, sunt 28 de posturi de primari vacante, inclusiv primariile de municipiu resedinta de judet, ca Sibiu si Targoviste, si celelalte doua posturi de presedinti de Consilii judetene, Neamt si Valcea, in legatura cu care am depus dosare si solutia, din nefericire, pentru statul de drept si pentru democratia din Romania, este foarte clara, va fi in acelasi sens”, a declarat co-presedintele PNL.

Citeste si: PNL a lansat un nou ATAC la adresa premierului VICTOR PONTA

ALINA GORGHIU i-a solicitat premierului, totodata, sa renunte “la aceasta alergie pe care o are la adresa cetateanului din Romania, care merita o administratie locala care sa-i reprezinte interesele”.

Ea a dat exemplu municipiul Radauti, unde, la ora actuala, nu mai exista nici primar si nici Consiliu Local in functie.

“O sa vedem daca, dupa aceasta a doua hotarare judecatoreasca, simte nevoia (premierul — n.r.) sa dea vreo reactie. Poate imi face o surpriza si la urmatoarea sedinta de Guvern organizeaza alegeri, elaboreaza cadrul legislativ astfel incat sa fie organizate alegerile partiale”, a spus deputata liberala.

Intrebata daca Guvernul ar mai putea organiza alegeri partiale avand in vedere modificarile legislative in privinta alegerilor locale, care interzic organizarea unui nou scrutin cu un an inainte de alegerile la termen, co-presedintele PNL a declarat ca “acest lucru nu-l va exonera de raspunderea impiedicarii exercitarii dreptului de vot, raspunderea politica”.

“In cazul acesta, pe “partialele” la parlamentare nu a expirat termenul. Suntem in situatia in care parlamentarele la termen sunt in noiembrie anul viitor. In intervalul de sase luni inainte nu pot fi organizate alegeri, dar mai avem timp ca acest Guvern sa puna in aplicare o hotarare judecatoreasca. Cu localele, va trebui sa analizez foarte bine dispozitiile, sa vad in ce masura o hotarare a instantei se afla in imposibilitatea de a fi pusa in executare sau nu”, a precizat ALINA GORGHIU.