ALINA GORGHIU ii cere DEMISIA Ministrului Educatiei, SORIN CIMPEANU

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU considera ca ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU, ar trebui sa DEMISIONEZE in contextul modului de functionare a ADMITERII IN LICEE, relateaza Agerpres.

“Domnul ministru Campeanu ar trebui sa CEDEZE PORTOFOLIUL EDUCATIEI daca nu este capabil sa tina in frau o chestiune care ar trebui sa functioneze ca un ceas — PROCESUL DE ADMITERE AL ELEVILOR IN LICEE — si daca nu intentioneaza sa promoveze MERITOCRATIA IN LICEE. Neputinta domniei sale risca sa marcheze o generatie de elevi, sa revolte si sa nedreptateasca tineri care au facut eforturi pentru a fi admisi la un liceu bun”, a scris vineri Gorghiu pe Facebook.

Ea sustine ca atunci “cand bataliile interne si critica opozitiei sunt principala ocupatie a PSD, e de asteptat ca problemele care tin de guvernare SA SCAPE DE SUB CONTROL fara ca nimeni sa observe”.

CITESTE SI: SUSPICIUNI DE FRAUDA IN TRANSFERURILE ELEVILOR DE LA UN LICEU LA ALTUL. CIMPEANU: SE FAC VERIFICARI IN PATRU JUDETE. UPDATE

Corpul de control al ministrului Educatiei face verificari in mai multe judete pentru a vedea daca s-au respectat prevederile in vigoare in privinta unor cereri de transfer ale elevilor la alte licee. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a precizat joi ca ASTEAPTA REZULTATE RAPORTULUI saptamana viitoare pentru a vedea ce masuri se impun.

Intrebat intr-o emisiune televizata ce este in neregula cu aceste solicitari de transfer, ministrul a dat ca exemplu judetul Suceava: “Am considerat necesar a se verifica legalitatea. Spre exemplu, la Suceava, 326 de cereri de transfer dintr-un total de 523. Sunt foarte multe cereri solutionate favorabil. O parte dintre ele au baza legala si baza legala inseamna media superioara ultimei medii de la profilul respectiv, din liceul respectiv, inseamna situatii medicale speciale, inseamna gemeni, tripleti. Metodologia este foarte clara. In conditiile in care au avut aceste motive, probabil prin documente, inseamna ca transferul a fost facut legal”.