GORGHIU ii cere lui PONTA sa RENUNTE la actul normativ de IMPOZITARE a profesiilor liberale

 Copresedintele PNL, ALINA GORGHIU, cere Guvernului si premierului VICTOR PONTA sa renunte la actul normativ de impozitare a profesiilor liberale.

Am vazut cu ingrijorare in ultimele zile ca exista intentia lui Ponta si a Guvernului de a modifica regimul profesiilor liberale din Romania. Nu am facut un calcul si nu stiu exact cati avocati, medici, notari, arhitecti, consultanti fiscali si alte categorii de profesii liberale sunt in Romania, dar inteleg ca se depaseste un milion. A reconsidera activitatile independente, a reconsidera profesiile liberale si a le trece in categoria activitatilor dependente, ca dependente de lege, din punctul meu de vedere, reprezinta o crima pe care Guvernul Ponta o face in mod deliberat. De ce face acest lucru? Pentru ca a vazut ca masurile de relasare fiscala, de pseudo relaxare fiscala nu isi vor produce roadele si atunci trebuie sa gaseasca o categorie foarte mare de oameni din Romania carora sa le genereze impozit suplimentar“,a afirmat ALINA GORGHIU, intr-o conferinta de presa la Brasov.

CITESTE SI: GORGHIU despre proiectul CARIERA LIBERALA: Ne-am ANGAJAT sa SCHIMBAM fata partidului

Ea a spus ca PNL se opune categoric acestui demers, mai ales ca se incearca impozitarea retroactiva a acestor profesii liberale.

Avem semnale ca ANAF este pregatita sa faca acest lucru. Cam toate profesiile liberale s-au pregatit si au reactionat, dar, din pacate, nu am vazut pasul inapoi facut de cabinetul Ponta pe care il solicit azi si il solicit pana nu va bulversa intregul sistem de profesii liberale din Romania“, a subliniat copresedintele PNL.

Ea a mai afirmat ca a primit “zeci, sute de e-mailuri in ultimele doua-trei zile de cand s-a anuntat modificarea normelor la Codul Fiscal“, subliniind ca “se simte siderata ca Victor Ponta insista sa sanctioneze orice fel de forma de organizare a unei activitati socio-profesionale care ii este potrivnica”.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: DECIZIA CCR privind cazul DAN SOVA trebuie pusa in aplicare de URGENTA; asteptam DEMISIA lui TARICEANU

Evident ca stim ca Ponta nu iubeste liberalismul si nici nu am pretentia sa iubeasca liberalismul insa ii cer azi, cu tot respectul cuvenit institutiei premierului — lipsa de respect fata de premier nu fata de institutie — ii cer sa renunte la resentimentul pe care il are fata de profesiile liberale si sa renunte la acest act normativ pe care il pregateste“, a subliniat copresedintele PNL.

Alina Gorghiu, alaturi de copresedintele PNL Vasile Blaga si alti membri din conducerea PNL s-au intalnit joi, la Brasov, cu conducerile organizatiilor partidului din judetul Brasov, urmand ca o actiune similara sa aiba loc vineri in judetul Covasna.

Sursa foto www.mediafax.ro