ALINA GORGHIU: MODIFICAREA STATUTULUI parlamentarului este o MANIPULARE a lui CALIN POPESCU TARICEANU si VICTOR PONTA

Copresedintele PNL, ALINA GORGHIU, sustine ca MODIFICAREA STATUTULUI deputatilor si senatorilor nu-i absolva pe CALIN POPESCU TARICEANU si VICTOR PONTA de raspundere pentru faptul ca au impiedicat arestarea senatorului DAN SOVA.

ALINA GORGHIU considera ca punerea in acord a Statutului parlamentarilor cu Constitutia este o incercare prin care presedintele Senatului si prim-ministrul vor sa mascheze responsabilitatea pentru decizia neconstitutionala legata de respingerea cererii procurorilor de a-l aresta pe DAN SOVA.

“Convocarea subita a plenului, pentru a modifica statutul deputatilor si senatorilor, este o manipulare, nu un demers serios. Intentia domnilor Ponta si Tariceanu nu este nici pe departe sa reintre in legalitate, deoarece ei au sfidat Constitutia prea multa vreme ca sa-i mai creada cineva. Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta cred ca pot sa scape, inainte de hotararea CCR, de raspunderea legala si morala pentru un episod negru in istoria Parlamentului: cazul Sova”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de ALINA GORGHIU.

Citeste si: PARLAMENTARII si-au MODIFICAT STATUTUL. UPDATE

Aceasta sustine ca cei doi trebuie sa raspunda chiar si in aceste conditii pentru decizia luata in cazul DAN SOVA. “Modificarea, in fuga, a statutului deputatilor si senatorilor nu ii scuteste de raspundere pe cei care, pe 25 martie, au sfidat o tara intreaga. Domnii Ponta si Tariceanu pot sa modifice toate legile, chiar sa le rescrie. Niciun demers pe care l-ar face nu va rescrie «miercurea Sova», cand un senator a beneficiat de protectie in fata legii, oferita abuziv prin decizia presedintelui Senatului si cu voia primului ministru”, mai spune ALINA GORGHIU.

Citeste si: LUDOVIC ORBAN: PSD a FORTAT CONVOCAREA plenului reunit

Ea arata ca, indiferent de modificarea facuta in plenul comun al Parlamentului, Curtea Constitutionala trebuie sa constate ca refuzul ilegal de a incuviinta arestarea lui DAN SOVA contravine Constitutiei. “PSD si dl Tariceanu fac astazi o ultima mutare intr-un meci pe care stiu ca oricum il vor pierde: incearca sa lase in ofsaid contestatiile la CCR facute in urma votului din Senat. Nu doar ca nu vor reusi, dar ii sfatuiesc sa-si pregateasca de pe acum scuzele publice”, sustine copresedintele PNL, care ii cere din nou lui CALIN POPESCU TARICEANU sa demisioneze de la conducerea Senatului, unde a actionat ca un instrument al PSD impotriva justitiei.