ALINA GORGHIU: O politica bazata pe valori va convinge oamenii ca un GUVERN PNL va fi ALTFEL

PNL trebuie sa faca o politica bazata pe principii si valori, care sa convinga oamenii ca viitorul guvern, “cel liberal”, va fi altfel decat actualul, le-a transmis copresedintele PNL ALINA GORGHIU colegilor de partid.

Intr-o SCRISOARE adresata membrilor PNL, document obtinut de Agerpres, ALINA GORGHIU anunta ca le va prezenta periodic liberalilor punctul sau de vedere referitor la principalele momente care implica actiunea politica a partidului. “Cred ca este un demers necesar pentru ca PNL este un partid mare, cu sute de mii de membri si milioane de simpatizanti care au nevoie sa inteleaga, sa sprijine si sa dezbata activitatea partidului”, a explicat liderul liberal.

CITESTE SI: 

ALINA GORGHIU vorbeste in SCRISOARE despre votul prin corespondenta, acuzand PSD ca incearca sa induca in eroare opinia publica din tara si din diaspora in legatura cu acest subiect.

“Parlamentarii actualei puteri trag de timp pentru a nu adopta legea votului prin corespondenta pana la data de 1 noiembrie, generand astfel imposibilitatea aplicarii acestui tip de vot la proximele alegeri parlamentare. Noi, liberalii, am facut toate demersurile pentru a apara demnitatea romanilor din diaspora care se vad din nou umiliti de PSD si guvernarea Ponta. Am incercat sa ii convingem pe parlamentarii puterii sa sprijine adoptarea proiectului legislativ privind votul prin corespondenta depus de PNL inca din luna martie. Am folosit in aceasta lupta si arma motiunii de cenzura in prima sesiune parlamentara, in cursul lunii iunie in acest an. Vom continua sa actionam politic prin toate parghiile politice pe care le avem la dispozitie ca partid de opozitie”, a precizat copresedintele PNL.

CITESTE SI: PARLAMENTARII LIBERALI INTRA IN GREVA JAPONEZA

Totodata, ALINA GORGHIU a mentionat ca depunerea MOTIUNII de CENZURA din actuala sesiune parlamentara a devenit “o necesitate” in momentul in care actualul premier a fost trimis in judecata de DNA. In opinia sa, “PNL avea datoria politica si morala sa reactioneze la aceasta situatie care afecteaza grav credibilitatea Romaniei”.

ALINA GORGHIU considera ca motiunea de cenzura a fost o sansa pentru parlamentarii altor partide sa faca un gest “in interesul cetatenilor”. “Romanii au putut vedea cine sunt cei care sprijina cu adevarat interesul public si cei care sprijina un personaj politic toxic si expirat. Romanii au inteles ca PNL le exprima optiunile si le apara interesele”, le-a transmis GORGHIU membrilor PNL.

Sursa foto: pnl