ALINA GORGHIU: O suma INFIMA din prejudiciul DOSARELOR PENALE a fost RECUPERATA

copresedinte pnl, alina gorghiu, prejudiciu dosare penale, anaf, dga, conferinta de presa, bistrita nasaud

Co-presedintele PNL ALINA GORGHIU a declarat, sambata, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Bistrita, ca situatia RECUPERARII PREJUDICIILOR estimate in DOSARELE PENALE este una stringenta, avand in vedere ca ANAF nu reuseste sa recupereze decat un procent foarte mic din acestea.

“As vrea sa atrag atentia ca nu s-a mai facut nimic in privinta recuperarii PREJUDICIILOR din DOSARELE PENALE. Din punctul nostru de vedere, actul de justitie se finalizeaza nu doar cand reusesti sa bagi pe cineva la puscarie, ci atunci cand si reusesti sa recuperezi PREJUDICIUL din infractiunea savarsita de acea persoana. Este o tema din ce in ce mai importanta pentru societatea romaneasca, aceasta a confiscarii bunurilor dobandite ilegal”, a spus ALINA GORGHIU.

 CITESTE SI: GORGHIU: Declaratiile lui TARICEANU imi aduc aminte de ION ILIESCU, de la inceputul lui 199

Potrivit datelor prezentate de ALINA GORGHIU si obtinute de la Directia Generala Antifrauda (DGA), in trimestrul I al acestui an, numarul actelor de sesizare venite din partea organelor de URMARIRE PENALA a fost de 138, valoarea estimata a PREJUDICIILOR a fost de 125,9 milioane euro, valoarea masurilor asiguratorii instituite a fost de 129,7 milioane euro, insa valoarea confiscarilor — in bunuri si numerar — s-a ridicat la doar 6,57 milioane euro, ceea ce reprezinta 5,23% din totalul PREJUDICIILOR.

CITESTE SI: PNL a lansat un nou ATAC la adresa premierului VICTOR PONTA 

Sursa foto: adevarul.ro