ALINA GORGHIU: PNL implementeaza CRITERII DE INTEGRITATE, nu cu DEDICATIE, ca la PSD

Copresedintele PNL, ALINA GORGHIU, a afirmat, vineri, ca liberalii vor implementa o serie de CRITERII DE INTEGRITATE, si nu criterii “cu dedicatie”, cum se intampla in cazul PSD.

“Avem si un eveniment politic care inseamna, practic, oficializarea unui pas pe care PNL il face catre o politica mai curata, si aici vorbim de schimbari statutare care implementeaza criterii de integritate si nu criterii cu dedicatie, cum se intampla pe la PSD, criterii de integritate foarte clare pentru membrii PNL, care nu vin pentru ca ne dorim sa sanctionam un membru sau altul, ci pentru ca dorim sa venim in asteptarea electoratului din Romania si a celor care vor mult mai multa integritate in politica romaneasca. Nu va fi o schimbare de forma, nu va fi un simulacru aceasta modificare la statut, va fi o modificare de substanta”, a afirmat ALINA GORGHIU intr-o conferinta de presa.

Liderul liberal a aratat ca, spre deosebire de PSD, liberalii vor avea sanctiuni pentru toate faptele prevazute in Codul Penal, cu exceptia celor savarsite din culpa.

Citeste si: ALINA GORGHIU: Conducerea PNL a stabilit DATA si TEMA MOTIUNII de CENZURA

“PSD nu are aceasta sanctiune decat pentru patru fapte de coruptie, patru mari si late, nici macar pentru infractiunile asimilate. Noi avem pentru intregul Cod Penal, mai putin pentru cele din culpa”, a punctat ALINA GORGHIU.

Potrivit acesteia, una dintre propunerile de modificare a statutului in privinta criteriilor de integritate este aceea ca orice persoana care este condamnata intr-o prima instanta in Romania pentru o fapta savarsita cu intentie isi pierde functia din partid.

Conform acelorasi criterii, un liberal isi va pierde calitatea de membru de partid in momentul in care are o condamnare definitiva din partea instantei de judecata.

Citeste si: GORGHIU: MODIFICARILE la Statut pe criteriile de integritate vor fi supuse aprobarii CN al PNL

“Daca o persoana e condamnata definitiv, e radiata din registrul membrilor PNL. Un detaliu suplimentar este ca atunci cand o persoana se afla intr-o functie numita in administratia locala sau centrala (…) si incepe urmarirea penala, acea persoana isi pierde sprijinul politic, deci isi pierde functia. In cazul in care impotriva unei persoane se ia masura arestului preventiv, (…) acea persoana este suspendata din functie”, a declarat copresedintele PNL.

ALINA GORGHIU a aratat ca aceste modificari vor putea fi completate, propunerile suplimentare urmand a fi discutate si votate la Consiliul National de la Pitesti.