ALINA GORGHIU: PNL isi onoreaza vocatia sa istorica

Copresedintele PNL, ALINA GORGHIU, a trimis o scrisoare colegilor sai din partida prin care semnaleaza masurile pe care le va lua partidul pentru a “CONSOLIDA DEMOCRATIA LIBERALA”, pentru ca in Romania sa fie inlaturat “pericolul EXTREMISMULUI” si discuta despre importanta “DECALOGULUI INTEGRITATII”, asumat la Consiliul National PNL din 11 decembrie.

Gorghiu este constienta de faptul ca, din pricina acestui decalog, liberalii ar putea pierde voturi din cauza faptului ca nu vor candida oameni populari la alegerile locale, dar presedintele PNL considera ca e mai importanta castigarea increderii cetatenilor decat primariile ce vor fi inevitabil pierdute dupa ce o serie de politicieni vor pierde sustinerea partidului din cauza ca nu respecta criteriile de integritate.  

Scrisoarea integrala trimisa de ALINA GORGHIU: 

Stimati colegi,

In ultimele saptamani, Partidul National Liberal a luat hotarari importante pentru viitorul sau politic si pentru felul in care se va face politica in Romania anilor urmatori. De succesul reformelor pe care le-am adoptat in cadrul CONSILIULUI NATIONAL din 11 decembrie depind victoria noastra la alegerile locale si parlamentare din 2016 si viitorul democratiei romanesti.

CITESTE SI: CONSILIUL NATIONAL PNL: LIBERALII au votat CRITERIILE de INTEGRITATE. UPDATE

Politica europeana se confrunta din nou, din pacate, cu PERICOLUL EXTREMISMULUI. Recent am observat cu totii ascensiunea unui asemenea partid in Franta – care este nu doar un membru fondator al Uniunii Europene, ci si un pilon fundamental al acestui proiect european. Aceste formatiuni politice speculeaza la maximum marile probleme ale societatii, se hranesc din dificultatea partidelor democratice de a mai da raspunsuri rapide la cerintele si temerile oamenilor simpli. DISTANTA DINTRE CETATENI SI POLITICA este cea care genereaza crizele de astazi din tarile Uniunii Europene, chiar daca problemele variaza de la o tara la alta.

Romania nu face exceptie de la acest fenomen. In aceasta toamna societatea ne-a dat un semnal clar ca vrea o ALTFEL DE POLITICA, mai onesta, mai orientata catre cetateni. Noi, liberalii, am luat in serios acest semnal. Am inteles ca, dincolo de a raspunde agendei cetatenilor, miza este CONSOLIDAREA DEMOCRATIEI LIBERALE, apararea valorilor sale si evitarea oricarui derapaj spre populism sau extremism.

Cetatenii vor o politica bazata mai mult pe valori morale si mai putin pe simpla aritmetica electorala a distribuirii functiilor publice catre clientele de partid. Oamenii vor un discurs politic caracterizat prin decenta si echilibru, orientat catre solutionarea problemelor de care se lovesc cetatenii.

PNL a dat un raspuns ferm si sincer catre societatea romaneasca: suntem un partid care, fara a ne abandona simbolurile si valorile fundamentale, am hotarat sa ne schimbam noi insine, prin propria noastra vointa. In Consiliul National din 11 decembrie am adoptat un set de masuri interne pe care unii lideri de opinie l-au numit DECALOGUL INTEGRITATII. Aceste norme ne privesc pe toti liberalii, indiferent de functiile la care vom candida in anul 2016. Vrem ca prin aplicarea acestora sa eliminam suspiciunile de coruptie sau lipsa de onestitate in relatia cu banul public la adresa celor care reprezinta Partidul National Liberal. Am adoptat reguli impotriva traseismului politic. Aceasta practica atat de raspandita nu a adus decat avantaje de moment cetatenilor care au votat sau partidelor care au sprijinit asemenea candidati.

CITESTE SI: SCANDAL IN PNL. COPRESEDINTELE ALINA GORGHIU A AMENINTAT CU DEMISIA

Sunt un om politic realist si stiu ca, pe termen scurt, aplicarea DECALOGULUI INTEGRITATII va genera unele nemultumiri si pierderi. Stiu ca exista colegi care, desi se bucura de sprijin in comunitatile locale, nu vor putea candida din partea PNL la viitoarele alegeri. Ne asumam asemenea situatii constienti fiind ca, dincolo de unele pierderi importante in plan local, PNL trebuie sa dea un semnal de schimbare la nivel national. Dincolo de anumite victorii locale, indiscutabil importante, trebuie sa castigam de partea noastra societatea romaneasca si sa asiguram viitorul proiectului liberal, in beneficiul tuturor cetatenilor.

Avem nevoie de urgentarea PROCESULUI DE FUZIUNE pentru ca avem nevoie de un PNL cat mai unit! Consiliul National a luat decizii majore in aceasta directie: unificarea organizatiilor locale prin numirea unui singur presedinte, a Secretariatului General si a organizatiei de Bucuresti.

Ma bucur ca aceste propuneri au avut sprijin consistent din partea membrilor Consiliului National al PNL. Am convingerea ca, la capatul acestei perioade de reforme si consolidare interna, vom fi mai puternici si mai uniti. Partidul National Liberal isi onoreaza vocatia sa istorica, de partid al modernizarii Romaniei. Trebuie sa avem puterea de a face reforme in interiorul nostru, pentru a putea schimba in bine Romania.

Va multumesc!

Cu prietenie,

Alina Gorghiu
Co-presedinte PNL

 Sursa foto: observator