ALINA GORGHIU: PNL nu are pretentia ca va inventa roata gratie PROGRAMULUI de GUVERNARE

Alina Gorghiu

Co-presedintele PNL, ALINA GORGHIU, a dezvaluit miercuri la DC News,  cateva dintre temele PROGRAMULUI de GUVERNARE al PNL, dar si termenul cand va fi dezvaluit populatiei.

“Exista o preocupare despre cum se va face majoritatea parlamentara, cand se termina programul de guvernare. Se lucreaza la o majoritate, iar  in acest moment aceasta discutie nu mai este atat de importanta, pentru ca sut atatea teme care sa-i preocupe”, a declarat ALINA GORGHIU la DC News.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU a comentat dezvaluirile facute de ELENA UDREA 

“Vom ajunge si la guvernare, dar nu pot sa va spun data cand se va ajunge la guvernare, dar importante sunt proiectele   cu care se va veni in exercitiul guvernamental. Sunt temele la care colegii mei  lucreaza  la programul de guvernare in frunte cu CATALIN PREDOIU, program pe care il vom pune pe masa Parlamentului in primul rand, ulterior pe masa Palatului Victoria. 

Despre programul presedintelui KLAUS IOHANNIS cu care a castigat alegerile, co-presedintele PNL a declarat ca: “Programul va fi dezvaluit dupa data de 28 februarie. Este un program de guvernare care nu va inventa roata.  Obiectivul poate fi rezonabil daca este facut si asumat de o echipa coerenta si cu un program corect. 

Sa va dau un exemplu. Sanatate. Care este procentul din PIB. Unul dintre ce le mai scazute din Europa de Est, 4 la suta. Polonia are 7 la suta, Cehia, 7,5, Ungaria, 8 la suta. media europeana este de circa 10 la suta. Eu, ca guvern liberal trebuie sa maresc acest buget   pentru sanatate.

CITESTE SI: GORGHIU: Negociem MOTIUNEA de CENZURA cu parlamentari PSD. Nu am batut la usi inchise 

Educatie. Am vreo 3,7 la suta, undeva media este la 6-7 la suta. Vorbim de lucruri care se pot face in Romania. Vorbim de angajamente care sa poata muta nivelul de trai al romanilor undeva mai sus, pentru ca obiectivul general este acela de a merge cu nivelul de trai al romanilor catre nivelul de trai al europeanului. Asta este lucrul cel mai simplu, dar in esenta este cel mai complicat si complex obiectiv pe care un partid si-l poate asuma”, a declarat ALINA GORGHIU. 

Sursa foto: pnl.ro