ALINA GORGHIU: PNL nu face agenda de remanieri, dar deconteaza stangaciile Guvernului

Co-presedintele PNL ALINA GORGHIU a afirmat vineri, intr-o conferinta de presa organizata la Sibiu, ca formatiunea politica pe care o reprezinta “nu face agenda de remanieri” a Guvernului, insa liberalii “deconteaza stangaciile” ministrilor din cabinetul CIOLOS, informeaza Agerpres.

ALINA GORGHIU il asigura pe premierul CIOLOS ca “triunghiul presedintele KLAUS IOHANNIS, PNL si acest Guvern” este obligat sa functioneze in parametri optimi.

“Suntem singurul partener loial al Guvernului la nivel parlamentar. Sa nu uitati ca exista un triunghi care este obligat sa functioneze in parametri optimi. Triunghiul acesta este format din presedintele KLAUS IOHANNIS, care a propus un guvern tehnocrat sub primul-ministru CIOLOS, PNL si acest guvern”, a explicat ALINA GORGHIU.

Aceasta a subliniat ca liberalii “il asigura pe premier, de toata buna credinta si de constructie in acest an, care inseamna o perioada de tranzitie grea”.

Co-presedintele liberal ALINA GORGHIU atrage atentia, ca si VASILE BLAGA, ca “PNL deconteaza stangaciile Guvernului”.

“Toata raspunderea apartine evident Guvernului, dar stim ca ne apartine si noua, care asa cum spunea domnul presedinte VASILE BLAGA, decontam toate stangaciile pe care acest Guvern le are si le va mai avea”, a precizat ALINA GORGHIU.

Co-presedintele PNL spune ca “misiunea prim-ministrului CIOLOS este fragila”, daca se va baza in continuare pe PSD.

“Am insa speranta ca primul-ministru CIOLOS a inteles cat de fragila este misiunea domniei sale, in conditiile in care se va baza in continuare pe un PSD populist, pe un PSD care a colonizat de-a lungul vremii toata administratia centrala si locala si toate deconcentratele din Romania. Nu facem noi agenda de remanieri. In acelasi timp vreau sa va spun ca este toxica atitudinea PSD-ului, care de dimineata pana seara flutura cate o motiune simpla, ba mai flutura mesajul motiunii de cenzura pe care il retrage a doua zi. Acum, tema la ordinea zilei este remanierea unor ministri. Acest santaj practicat de PSD dublat de toate actele populiste din Parlament, care nu fac decat sa duca la un esec al stabilitatii economice in Romania sub mandatul lui CIOLOS, ar trebui sa fie semne de intrebare foarte, foarte serioase pentru primul-ministru”, a spus ALINA GORGHIU.

La randul sau, co-presedintele PNL VASILE BLAGA a declarat, vineri, la Sibiu, ca numai premierul DACIAN CIOLOS decide cu privire la schimbarea ministrilor, insa a recunoscut ca i-a spus deja sefului Guvernului ca este nemultumit de unii dintre ei care “ar trebui sa fie mult mai atenti la modul in care isi promoveaza actiunile in demnitatile pe care le au”, iar “altii poate ca de multe ori ar trebui sa invete sa mai si taca”.

Intrebat daca se impune remanierea Guvernului, VASILE BLAGA a raspuns ca premierul CIOLOS “va aprecia despre ce e vorba din acest punct de vedere” si ca doar acesta va decide.

“Atunci cand am decis ca sa sprijinim Guvernul CIOLOS, in discutiile pe care le-am avut cu premierul desemnat la acea data, atat doamna GORGHIU, cat si eu, i-am spus un singur lucru, ii dorim succes si dorim de la domnia sa sa depolitizeze administratia, alta conditie nu i-am pus. Noi nu avem ministri in Guvern, nici care sa fi fost membru al partidului nostru, chiar pe nimeni, ca sa nu mai spun ca nu avem nici secretari de stat, nici sefi de agentii, asta e situatia si asta ne deosebeste de domnul Dragnea si de PSD, care in fiecare zi, canta ca ei ar fi in Opozitie, dar toate structurile in afara de Guvern, ii apartin si sus si in teritoriu. Din acest punct de vedere, lasam la aprecierea domniei sale, sa aprecieze daca toti colegii domniei sale din Guvern isi fac sau nu datoria”, a explicat VASILE BLAGA.

Totodata, acesta a spus ca PNL este interesat de performantele Guvernului pentru ca liberalii vor “deconta electoral” guvernarea CIOLOS, motiv pentru care deja i-a transmis premierului ca este nemultumit de unii ministri.

“Pe de alta parte suntem interesati de performantele acestui Guvern, chiar daca nu avem oameni in Guvern, pana la urma principalul partid care va deconta va fi PNL si de aceea i-am spus domniei sale, nu este niciun secret, ca unii ministri ar trebui sa fie mult mai atenti la modul in care isi promoveaza actiunile in demnitatile pe care le au, altii poate ca de multe ori ar trebui sa invete sa mai si taca, pentru ca am vazut ministrul cel de la Agricultura care a reusit scoata trei nazbatii pe gura, in trei saptamani. Ori, din acest punct de vedere, i-am si spus, daca ar fi vorba de un ministru politic, partidul nu l-ar mai fi lasat a doua zi. Va vorbesc de PNL”, a mai spus VASILE BLAGA.

Co-presedintii PNL VASILE BLAGA si ALINA GORGHIU se afla vineri la Sibiu pentru evenimentul de lansare a candidatilor PNL in alegerile locale din judet.

 Sursa foto: evz