ALINA GORGHIU: PNL nu va sesiza la CCR actul normativ referitor la PENSIILE SPECIALE ale alesilor

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a declarat joi ca liberalii nu au gasit argumente pentru a sesiza Curtea Constitutionala (CCR) cu privire la actul normativ referitor la PENSIILE SPECIALE ale PARLAMENTARILOR, dar a precizat ca exista un interes din partea partidului pe care il conduce fata de modul in care se va raporta Presedintia la acest subiect.

“Au analizat colegii mei din Camera Deputatilor eventualele aspecte care ar incalca prevederile constitutionale si nu am reusit sa gasim argumente care sa poata sa ne ajute sa promovam o sesizare la Curtea Constitutionala (CCR) si nici nu o sa facem exercitiul acesta de dragul de a-l face stiind ca se pierde la CCR, se va respinge o asemenea sesizare. Exista in schimb un interes din partea noastra pentru a vedea cum se va raporta Presedintia la legea despre care vorbeam. Exista varianta sa fie intoarsa la reexaminare, in acelasi timp fiind posibila si varianta de promulgare a legii”, a afirmat ALINA GORGHIU, intr-un interviu pentru ”Adevarul”.

CITESTE SI: SCANDAL in PLEN: PARLAMENTARII si-au VOTAT PENSIILE SPECIALE. UPDATE 

ALINA GORGHIU i-a felicitat pe colegii de partid pentru ca au avut “comportamentul decent” si “conduita corecta” de a vota impotriva acestei legi.

“Este o lege care creeaza privilegii pentru parlamentari versus cetateanul roman care-si ia pensia conform regulii contributivitatii si, din pacate, e un moment extrem de nepotrivit pentru a discuta o asemenea lege in Parlamentul Romaniei”, a mai spus ALINA GORGHIU.

CITESTE SI: Bogdan Diaconu a depus un proiect privind calcularea pensiilor alesilor la cuantumul salariilor minime pe economie 

Sursa foto: adevarul.ro