ALINA GORGHIU: PNL va sustine BUGETUL pe 2016

BUGETUL pe 2016 va fi SUSTINUT de PNL, deoarece conditiile pe care partidul le-a pus CABINETULUI CIOLOS au fost intr-o “oarecare” masura REALIZATE, a declarat miercuri, la Parlament, copresedintele PNL ALINA GORGHIU.

“Marti, inteleg ca va fi prima zi de discutie a bugetului in plen si veti vedea si punctul de vedere al PNL. Conditiile pe care PNL le-a pus Cabinetului Ciolos au fost intr-o oarecare masura realizate, vorbim de investitii, avem un plus la Educatie, un plus la Sanatate, plusul la buget pentru Armata, in contextul regional actual”, a afirmat Gorghiu.

Intrebata cum comenteaza inghetarea salariilor anul viitor la nivelul lui 2015, liderul PNL a spus ca in buget au fost prevazute toate actele normative si toate majorarile de salarii votate in Parlament.

CITESTE SI: GORGHIU: “DE PRINCIPIU, SUNTEM MULTUMITI DE PROIECTIA BUGETARA. GUVERNUL CIOLOS ARE NEVOIE DE SPRIJIN

“Exista si o lege antipopulism, cea a stabilitatii fiscal-bugetare, care te obliga ca intr-un interval de 180 de zile inainte de alegerile generale sa nu faci modificari de aceasta natura. Dar, in masura in care exista crestere economica, se colecteaza mai mult la bugetul de stat si sunt venituri, se poate discuta orice fel de varianta”, a precizat Gorghiu.

Ea a adaugat ca si-ar dori sa vada anul viitor o propunere de modificare a Codului fiscal, in sensul scaderii taxelor pe munca.

“In acord cu Ministerul Finantelor, cu majoritatea parlamentara, cu Guvernul, sa scadem povara pe munca, taxele pe munca, dar acest lucru va depinde foarte mult de cifrele din buget”, a explicat Alina Gorghiu.

Sursa foto: stirileprotv