Alina Gorghiu: Ponta si-a batut joc de romanii din diaspora. Declaratia sa sfideaza bunul simt

Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, a criticat in termeni duri declaratia lui Victor Ponta de dupa anuntul privind cifrele exit-poll ale primului tur al alegerilor prezidentiale, afirmand ca acesta s-a temut de votul romanilor, astfel incat a facut in asa fel ca MAE sa impiedice dreptul de vot al romanilor din diaspora.

“Tot internetul si televiziunile trasmit de la sediile ambasadelor din strainatate. Transmit imagini cu romani care scandeaza si care isi vor dreptul de vot. Sunt imagini cu sute de oameni, la Londra sau Paris a fost nevoie de interventia poltiiei pentru ca vor sa-si exercite un drept fundamental. In numele ACL vreau sa fac cateva remarci. Am observat un Victor Ponta care nu numai ca nu a tinut discursul, dar s-a temut de votul romanilor astfel incat a facut ca MAE sa impiedice dreptul de vot. In discursul prin care si-a anuntat rezultatele a facut niste gafe impardonabile”, a spus Alina Gorghiu.

Citeste si: TITUS CORLATEAN, DESPRE ROMANII DIN DIASPORA CARE AU STAT ORE INTREGI LA COADA FARA SA POATA VOTA: AU FOST SI PROVOCATORI

In opinia liberalei, declaratia facuta de Victor Ponta sfideaza bunul simt si votul pentru care oamenii au stat cu orele la cozi, catalogand-o drept o bataie de joc la adresa oamenilor din diaspora.

“Cea mai grava e afirmatia ca acele cozi de la Paris, Munchen, Roma, s-au datorat nu proastei gestionari de catre MAE, ci pentru ca n-au mai furat romanii. Declaratia sfideaza bunul simt, legea si votul pentru care fiecare au stat 6-7 ore incercand sa-si exercite dreptul. A fost multa bataie de joc la adresa oamenilor din diaspora, cum a fost si in Bucuresti.

Vezi aici declaratia lui Ponta privind situatia din diaspora

O a doua gafa si cred ca va face istorie. A spus ca-i este scarba de toti cei care ne-am adunat in sediul USL. Simate premier Ponta, vreau sa va spun faptul ca jigniti milioane de romani care au inteles politica bunului simt pe care Klaus Iohannis o promoveaza, mi se pare un lucru care ar trebui sa va determine ca impreuna cu Corlatean, Stanoevici sa va dati demisia. Sa va fie rusine!”, a completat Gorghiu.