ALINA GORGHIU: PONTA si OPREA sa dea explicatii imediate dupa INCIDENTELE de la COTROCENI

ALINA GORGHIU

ALINA GORGHIU, purtatorul de cuvant al Partidului National Liberal (PNL), le solicita “explicatii imediate” premierului VICTOR PONTA si ministrului de Interne GABRIEL OPREA dupa incidentele petrecute la mitingul neautorizat initiat de jurnalistii postului Antena 3, care a avut loc duminica la Palatul Cotroceni si s-a soldat cu agresarea altor ziaristi de la posturi concurente sub privirile impasibile ale jandarmilor.

„VICTOR PONTA si ministrul de Interne GABRIEL OPREA trebuie sa dea explicatii imediate in legatura cu AGRESAREA unui jurnalist intr-un loc public, la o asa-zisa plimbare tranformata intr-un PSEUDOMITING.

Libertatea de exprimare ar trebui protejata indiferent daca esti sau nu de acord cu ideea exprimata de un jurnalist.
Oare libertatea presei promisa de Victor Ponta nu inseamna si integritatea fizica a oricarui jurnalist, indiferent daca este de acord sau nu cu minunata sa politica guvernamentala?

CITESTE SI: MITING ANTENA 3: JURNALISTII AGRESATI FIZIC, CIRCULATIE INTRERUPTA, LIDERI PSD PREZENTI. UPDATE 

Astept cu nerabdare reactia primului ministru, a ministrului de Interne si a purtatorului de cuvant al PSD.  Este de neinteles de ce jandarmii aflati la fata locului nu au intervenit prompt, nu au legitimat agresorul si nu au luat masurile legale care se impuneau. Cred ca ministrul de Interne trebuie se comunice public ce efective de jandarmi erau in zona, ce misiune li s-a incredintat si in ce baza legala.

Reactia premierului si a ministrului de Interne trebuie sa fie urgenta, tocmai pentru a nu lasa loc unor interpretari potrivit carora “plimbarea” se desfasoara cu acordul tacit al autoritatilor, iar protectia este asigurata doar unei “categorii” de jurnalisti.

CITESTE SI: ANTENA 3 organizeaza un PROTEST la Palatul COTROCENI 

P.S. La fel am cerut in orice situatie similara cind au fost agresiuni nepermise sau acte de huliganism”, a spus Gorghiu pe pagina sa de Facebook.