ALINA GORGHIU: Propaganda PSD ca opozitia nu sustine propunerea Romaniei pentru comisarul european este COMPLET FALSA

COPRESEDINTE PNL, ALINA GORGHIU, DAN SOVA, ANIMAL SACRU, PSD, SENATOR, PROTEJAT, FERVOARE, MOTIV, PARLAMENT, IMAGINE, SUFERIT

Purtatorul de cuvant al PNL, ALINA GORGHIU, a declarat, joi, ca este COMPLET FALSA “propaganda PSD” conform careia opozitia nu ar sustine propunerea Romaniei pentru un post de comisar european, ea aratand ca liberalii contesta nerespectarea procedurilor legale in nominalizarile facute de Guvern.

“Este COMPLET FALSA propaganda PSD ca opozitia nu sustine propunerea Romaniei pentru un post de comisar european. Ceea ce noi contestam in problema nominalizarilor facute de Guvern tine de nerespectarea unei proceduri legale, fara a discuta despre persoane. Rolul acestei proceduri, care presupune audierea persoanelor desemnate de Guvern pentru posturile de la nivelul Comisiei Europene, este tocmai acela de a verifica in ce masura un candidat este potrivit pentru un anumit portofoliu sau pentru un altul”, afirma Gorghiu intr-un comunicat de presa.

Citeste si: Corina Cretu ar urma sa fie comisar european pentru ajutor umanitar, desi Romania a facut lobby pentru agricultura

Purtatorul de cuvant liberal aminteste premierului ca PNL a sustinut intotdeauna in Parlamentul European pozitii favorabile Romaniei, “fara sa duca polemica interna la Bruxelles”, si ca, de altfel, si CORINA CRETU a beneficiat de votul europarlamentarilor PNL pentru functia de vicepresedinte al Parlamentului European.

Citeste si: CORINA CRETU a PIERDUT portofoliul pentru Dezvoltare Regionala, potrivit organigramei provizorii a CE

“Limbajul suburban pe care l-a folosit din nou, ieri (miercuri – n.r.), VICTOR PONTA arata ca acesta este singurul sau domeniu de expertiza, unicul mod prin care reuseste sa se afirme atat in fata colegilor de guvernare, cat si raportat la Opozitie. Sper ca domnul Ponta da totusi dovada de mai mult tact in relatia cu partenerii europeni. (…) Nu pot sa nu ma intreb daca, prin iesirea publica de ieri, VICTOR PONTA nu se pregateste de fapt pentru un esec si incearca sa scape de propria sa vina. In lumina informatiilor aparute deja in presa privind portofoliul pe care l-ar putea obtine Romania, care sper sa nu se confirme, am putea trage concluzia ca VICTOR PONTA s-a batut inutil cu pumnul in piept ca a facut cele mai bune negocieri in numele Romaniei”, a mai spus Gorghiu.