ALINA GORGHIU: PSD a REFUZAT sa negocieze

COPRESEDINTE PNL, ALINA GORGHIU, DAN SOVA, ANIMAL SACRU, PSD, SENATOR, PROTEJAT, FERVOARE, MOTIV, PARLAMENT, IMAGINE, SUFERIT

Purtatorul de cuvant al PNL, ALINA GOGHIU, a declarant vineri, la finalul discutiilor cu reprezentantii PSD referitoare la organizarea unor dezbateri electorale intre cei doi candidati la prezidentiale, KLAUS IOHANNIS si VICTOR PONTA, ca social-democratii au avut in cadrul negocierilor o atitudine mai degraba rigida si ca nu au fost dispusi la negocieri, mentinandu-si pozitia.

“Am facut propuneri echipei de la PSD si propunerile noastre au constat in a discuta cu domniile lor despre toate ofertele venite si de la celelalte televiziuni. Va marturisesc ca a existat o oarecare rigiditate din partea domniilor lor. Nu cred ca au venit pregatiti pentru o negociere, pentru o discutie flexibila serioasa, pentru a avea ca finalitatea dezbaterea dintre KLAUS IOHANNIS si VICTOR PONTA si au venit cu aceeasi propunere fixa, rigida, de a avea cele patru dezbateri in formatul agreat de VICTOR PONTA la cele patru televiziuni”, a spus ALINA GORGHIU.  

Potrivit ALINEI GORGHIU, propunerea reprezentantilor lui KLAUS IOHANNIS s-a referit la discutarea posibilitatii de a organiza o dezbatere electorala intre cei deoi candidati la prezidentiale in mediul academic sau in Parlament si de a lua in considerare si invitatiile transmise si de alte televiziuni, printre care si Televiziunea Romana.

Citeste si: NEGOCIEREA pentru DEZBATEREA ELECTORALA a ESUAT. REACTIE DRAGNEA. UPDATE

“Din nefericire au fost refuzate toate aceste discutii in sensul in care pozitia PSD-ului este cea pe care ati vazut-o si in declaratii. Nu vor decat acele patru dezbateri, nu vor mediul academic, nu le place mediul universitar, nu vor sa discute despre invitatiile posibile avansate de celelalte televiziuni”, a spus Gorghiu.

Purtatorul de cuvant al PNL a mai aratat ca dezbaterea este dorita in continuare de candidatul ACL. “In continuare KLAUS IOHANNIS isi doreste aceasta dezbatere si ne dorim ca accesul la dezbaterea care va avea loc sa fie nediscrimnatoriu, sa avem acces pentru toata presa din Romania si cred ca este o propunere nu rezonabila, este o propunere de bun-simt. Nu vrem sa privam niciun cetatean din Romania si niciun reprezentant din media din Romania de aceasta dezbatere pe care o consideram si noi extrem de asteptata de populatia din Romania”, a declarant Gorghiu.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS iese la atac: VICTOR PONTA este un procuror cu o copiuta!

Aceasta a calificat drept mincinoase afirmatiile facute de LIVIU DRAGNEA dupa discutii. “Cred ca este un lucru rauvoitor din partea domului Dragnea ca una a spus in inerior si ca afara v-a mintit, si imi pare rau ca a facut acest lucru pentru ca toata lumea din partea echipei KLAUS IOHANNIS a spus ca isi doreste aceasta dezbatere, nu fuge nimeni de aceasta dezbatere, si imi pare rau ca PSD-ul a inteles venirea aici la initiativa noastra doar ca pe un demers de imagine si nu pentru a face un pas inainte in negocierea noastra. Si va garantez un lucru: chiar daca PSD-ul nu va vrea aceasta dezbatere, pana la urma intre KLAUS IOHANNIS si VICTOR PONTA vom gasi o formula sa fie o dezbatere. Vom gasi o formula sa punem presiune pe VICTOR PONTA astfel incat sa existe aceasta dezbatere, vom gasi o formula sa existe o comparatie in opinia opinia publica intre cei doi candidati”, a mai spus purtatorul de cuvant al PNL.

De asemenea, Gorghiu a precizat ca ACL ramane deschisa la orice propunere venita din partea societatii civile pentru a organiza dezbaterea prezidentiala.

Potrivit ei, este posibil ca in următoarele zile reprezentantii PSD sa revina asupra propunerilor.