ALINA GORGHIU saluta faptul ca ROMANII DIN DIASPORA se vor putea inscrie in REGISTRUL ELECTORAL

Copresedintele PNL, ALINA GORGHIU, saluta faptul ca ROMANII DIN DIASPORA vor avea posibilitatea sa se inscrie in REGISTRUL ELECTORAL pentru ALEGERILE PARLAMENTARE de anul viitor.

Gorghiu considera ca aceasta masura reprezinta ”UN PRIM PAS” pentru ca romanii din strainatate sa voteze in ”CONDITII NORMALE si DEMOCRATICE”, sustinand inca o data importanta LEGII VOTULUI PRIN CORESPONDENTA.

”Inscrierea in Registrul Electoral este un prim pas pentru ca romanii din diaspora sa poata vota in conditii normale si democratice la alegerile parlamentare de anul viitor. Incepand cu 1 aprilie 2016, romanii care traiesc peste hotare vor avea la dispozitie aproximativ 5 luni pentru a se inscrie in Registrul Electoral. Am speranta ca, in acest fel, numarul si localizarea sectiilor de votare pentru diaspora nu vor mai reprezenta obstacole pentru cetatenii nostri de peste hotare care doresc sa-si exercite dreptul la vot. La fel de important este sa adoptam, inainte de luna septembrie, legea votului prin corespondenta pentru diaspora. Solutia propusa de PNL este discutarea legii in sesiunea extraordinara a Parlamentului din luna august”, se arata pe pagina de facebook a copresedintei PNL.

CITESTE SI: REGISTRUL ELECTORAL a fost EXTINS; ROMANII DIN DIASPORA vor putea VOTA MULT MAI USOR

Reamintim ca miercuri, 5 august, presedintele Autoritatii Electorale Permanente, ANA MARIA PATRU, a declarat ca romanii din diaspora vor avea la dispozitie aproximativ cinci luni, incepand de la 1 aprilie, pentru a se INSCRIE IN REGISTRUL ELECTORAL, afirmand ca perioada electorala pentru alegerile parlamentare ar putea incepe in SEPTEMBRIE 2016.

Sursa foto: facebook Alina Gorghiu