ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA se contrazic pe tema negocierilor cu UNPR in vederea sustinerii MOTIUNII de CENZURA

Copresedintele PNL VASILE BLAGA a anuntat ca liderii liberalilor vor avea miercuri o intalnire si cu UNPR, dupa cea cu UDMR, pe tema sustinerii MOTIUNII de CENZURA.

“O sa discutam si cu UNPR chiar astazi. (…) O sa avem o intalnire astazi cu dansii, dar nu numai cu dansii. O sa discutam si cu dl Geoana si cu dl Fenechiu”, a spus VASILE BLAGA, dupa discutia cu liderul UDMR, KELEMEN HUNOR.

CITESTE SI: KELEMEN HUNOR: UDMR VA SUSTINE MOTIUNEA DE CENZURA A PNL

La randul sau, copresedintele PNL ALINA GORGHIU a precizat ca nu se va discuta cu cei de la UNPR despre guvernare.

“Nu se va discuta cu UNPR absolut nimic de guvernare. (…) Nu se discuta despre posturi ministeriale, Guvern, se discuta exclusiv despre sustinerea motiunii de cenzura”, a punctat ALINA GORGHIU.

Cu privire la discutia cu UDMR, cei doi lideri PNL si-au exprimat speranta ca formatiunea va lua luni formal decizia de a sustine motiunea de cenzura.

“Am incercat sa facem pasi spre o constructie in viitor. Suntem Opozitie, si UDMR are niste obiective pe care le va discuta in viitorul apropiat. Sper ca luni (…) UDMR sa ia decizia si formal in sensul sustinerii MOTIUNII de CENZURA si vom discuta luni despre ce urmeaza sa facem”, a spus VASILE BLAGA.

VASILE BLAGA a precizat ca era normal ca discutiile sa inceapa cu UDMR, fiind o formatiune de Opozitie interesata de parcursul pe viitor, de programul PNL de guvernare.

CITESTE SI: MOTIUNEA DE CENZURA DEPUSA DE PNL VA FI CITITA MIERCURI IN PARLAMENT

“Deocamdata, nu este bine sa vindem pielea ursului din padure. Noi incercam si depunem toate eforturile pentru a crea o majoritate in favoarea MOTIUNII de CENZURA pe care o vom dezbate si vota martea viitoare. Sunt convins ca UDMR va lua luni o decizie pentru a vota aceasta motiune de cenzura. Vom mai avea o intalnire”, a indicat liderul PNL.

Referitor la argumentele cu care PNL incearca sa convinga celelalte formatiuni sa sustina MOTIUNEA de CENZURA, BLAGA a indicat faptul ca premierul VICTOR PONTA este trimis in judecata.

“Le convine celor din coalitie sa ramana aceasta situatie cu un premier trimis in judecata?”, a transmis VASILE BLAGA, adaugand ca presedintele Klaus Iohannis si-a rezolvat toate problemele in instanta si nu a fost trimis in judecata pentru coruptie si spalare de bani precum premierul.

Sursa foto: realitatea