ALINA GORGHIU: SINGURUL PACT pe care VICTOR PONTA trebuie sa-l propuna este cel pentru RESPECTAREA LEGII

COPRESEDINTE PNL, ALINA GORGHIU, SOLICITARE, LIVIU DRAGNEA, SUSTINERE, INTRODUCERE, ORDINE DE ZI, PARLAMENT, SESIUNE EXTRAORDINARA, REEXAMINARE, COD FISCAL, LEGE, VOTUL PRIN CORESPONDENTA

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a afirmat, joi, referindu-se la propunerea premierului VICTOR PONTA privind un acord politic pentru cultura, ca SINGURUL PACT pe care acesta e necesar sa-l propuna este cel pentru RESPECTAREA LEGII si a statului de drept.

“In legatura cu noua propunere a domnului Victor Ponta privind un pact pe cultura, consider ca singurul pact pe care presedintele PSD, Victor Ponta, e necesar sa-l propuna este domnului prim-ministru, Victor Ponta, si acesta trebuie sa fie Pactul pentru respectarea legii si a statului de drept”, a scris ALINA GORGHIU pe Facebook.

In acest context, ALINA GORGHIU a dat ca exemplu “refuzul” Guvernului de a organiza alegeri parțiale, lucru pe care l-a caracterizat drept “un abuz grav”.

Citeste si: ALINA GORGHIU, mesaj la 25 DE ANI de la reinfiintarea PNL

Potrivit liderului liberal, in acest moment exista 26 de mandate de primar, sase mandate de parlamentar, trei mandate de presedinte de consiliu județean, toate vacantate, dar si doua consilii locale dizolvate.

“In cazul a 14 primarii, a doua cazuri de parlamentari si a unui consiliu județean, Guvernul a incalcat deja legea, refuzand sa organizeze alegeri parțiale in termenul legal de 90 de zile. Inainte ca domnul Victor Ponta sa mai propuna vreun pact, altul decat cel de a intra in legalitate si de a respecta statul de drept, revin cu solicitarea adresata Guvernului de a organiza cat mai urgent alegerile parțiale. Situația electorala a PSD, din acest moment, nu poate fi mai presus de aplicarea literei si spiritului legii”, a precizat ALINA GORGHIU.

Copresedintele PNL i-a transmis premierului sa vina cu fapte, nu cu pacte. “Singurele pacte care se pot transforma si in fapte sunt cele care au girul unor persoane credibile, ințelegeți dumneavoastra la cine ma refer. Restul sunt doar vorbe”, a conchis ALINA GORGHIU.

 Citeste si: VICTOR PONTA vrea ACORD POLITIC si in domeniul CULTURII

Premierul VICTOR PONTA a declarat joi, la sesiunea solemna dedicata Zilei Culturii Naționale si desfasurata in Aula Academiei Romane, ca 2015 este un moment istoric prielnic pentru parafarea unui acord politic in vederea elaborarii unei strategii pe termen mediu si lung in domeniul culturii.

Totodata, Ponta a subliniat necesitatea semnarii unui acord politic in vederea elaborarii unei strategii naționale in domeniul culturii.

Sursa foto: zf.ro