ALINA GORGHIU: Toate partidele din Romania au fost afectate de activitatea DNA

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a declarat ca toate formatiunile politice din Romania au fost afectate de activitatea DNA, arata Agerpres.ro.

Explicatia acesteia se bazeaza pe faptul ca mai multi primari, consilieri judeteni sau locali au fost arestati de catre Directia Nationala Anticoruptie.

“Toate partidele din Romania au fost afectate in mod real de activitatea DNA in sensul in care foarte multi primari, consilieri judeteni, consilieri locali au fost pierduti din aceasta competitie tocmai ca ne-am introdus acele criterii de integritate. Si noi nu vom face rabat de la acele criterii de integritate. Ce sesizez si condamn este o intreaga campanie generalizata de victimizare a unor oameni. Eu nu spun sa-i condamnam, dar nici nu mi se pare normal sa duci campanii nationale prin intermediul unor colegi de partid in apararea acelor oameni inainte sa stii despre ce este vorba in dosar. Firesc mi se pare sa tii o linie de echilibru respectand prezumtia de nevinovatie, dar respectand si o ancheta in derulare, ceea ce nu prea se intampla in Romania. Dar la cativa ani constati ca, de multe ori, institutia respectiva a avut dreptate”, a explicat GORGHIU.

Copresesintele liberalilor a adaugat ca niciodata nu a comentat retinerile sau arestarile DNA din cauza faptului ca nu partidele politice sau liderii de partide politice dau verdicte legate de vinovatia sau nevinovatia acelor oameni.

“Verdictele vin de la instantele judecatoresti, nici macar de la parchetele din Romania, care vor da la un moment dat o sentinta definitiva in cazul lor. Daca unii aveau asteptari ca institutia care se numeste DNA pune pe stoc activitatea pe o perioad de trei luni, cat inseamna trei campanii electorale si o reia dupa ce se alege noua legislatie, acei oameni care credeau acest lucru se inselau. Nu este normal ca o institutie ca DNA sa si desfasoare activitatea sau anchetele celor suspectati de diverse fapte penale doar in anumite intervale de timp”, a continuat ALINA GORGHIU.

 Sursa foto: dcnews