ALINA GORGHIU: Urgentarea aprobarii solicitarilor de la Parchete inseamna recredibilizarea Parlamentului

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a declarat miercuri ca la consultarile cu presedintele KLAUS IOHANNIS s-a discutat despre o procedura de urgentare a aprobarii solicitarilor venite de la parchete in cazul parlamentarilor, aratand ca un astfel de proiect este important pentru recredibilizarea Parlamentului.

“Este un moment decisiv in nevoia de REFORMARE a PARLAMENTULUI, nevoia de recastigare a imaginii si a integritatii acestei institutii, care este principala institutie a democratiei din Romania, motiv pentru care cred ca termenul de trei februarie va fi un element important in evaluarea acestui proces. Nu vreau sa arat cu degetul vinovati, nu vreau sa spun ca nu s-au facut greseli in trecut, ceea ce vreau sa spun este ca acest proiect este atat de important pentru recredibilizarea PARLAMENTULUI ROMANIEI”, a spus ALINA GORGHIU, dupa consultarile delegatiei PNL cu seful statului la Palatul Cotroceni.

CITESTE SI: CONSULTARI LA COTROCENI: PNL a iesit de la discutii. Liderii liberali au dezvaluit continutul lor. UPDATE

Ea a amintit ca PNL a depus anul trecut un proiect de lege care face referire la modificarea statutului senatorilor si deputatilor si legea raspunderii ministeriale, in sensul in care se urgenteaza procedurile parlamentare in cazul cererilor venite din partea justitiei. ALINA GORGHIU a precizat ca decizia CCR de anul trecut arata ca in momentul in care se analizeaza probatoriul se incalca principiul separatiei puterilor in stat.

“Aceasta este ratiunea pentru care noi, astazi, am sustinut la consultari nevoia aprobarii acestui proiect”, a aratat copresedintele PNL. Ea a mentionat ca acest proiect a fost depus cu procedura de urgenta, termenul pentru comisiile de regulament fiind 3 februarie.

CITESTE SI: PSD a propus intocmirea unui registru al ROMANILOR care traiesc in DIASPORA 

Copresedintele PNL a afirmat ca acest proiect este mai mult decat necesar, deoarece expertii Comisiei Europene subliniaza in raportul MCV faptul ca Parlamentul are o problema si este trecut la “bile negre” deoarece se pronunta in mod greoi pe solicitarile venite de la parchete si pe unele le-a respins.

Sursa foto: pnl.ro