Alina Gorghiu: USL trebuie sa-si redobandeasca functionalitatea

ALINA GORGHIU

Alina Gorghiu, deputat PNL, a comentat declaratiile dure facute de presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea la adresa liberalilor, spunand ca USL nu mai are aceeasi functionalitate din trecut si ca e nevoie de intalniri mai dese ale conducerii, dar ca un proiect de modificare a legii electorale precum cel care a starnit nemultumirea numarului 2 din PNL nu ar trebui “sa provoace dureri nimanui”, informeaza Ziare.com.

“Cred ca pana acum conducerea USL n-a fost suficient de aplicata in a tine cont de problemele propriilor primari sau propriilor parlamentari, atat din PNL, cat si din PSD, pentru ca, daca ar fi fost mai aplicata, ar fi aflat punctul de vedere al acestora asupra unor probleme care ii privesc direct, inclusiv in materie electorala.

Din punctul meu de vedere, ca parlamentar liberal, suntem mai mult decat deschisi sa discutam aceste teme in USL, cred ca trebuie ca USL sa-si redobandeasca functionalitatea, si-a cam pierdut din ea, ar trebui sa revina la functionalitatea de 100%, chiar daca asta ar insemna mai multe sedinte ale conducerii, mai dese, mai indelungi. Din punctul de vedere al angajamentelor, PNL e dispus sa si le respecte ca si pana acum, activitatea parlamentarilor liberali dovedeste lucrul acesta”, a spus Gorghiu, pentru Ziare.com.

“Importanta e guvernarea pentru noi, in niciun caz sa comentam felul acesta de reactii ale domnului Dragnea, care ar alimenta o disputa politica. Fereasca Dumnezeu, PNL nu poate pune in pericol stabilitatea guvernamentala, dar nici nu cred ca un asemenea proiect ar putea duce la o instabilitate parlamentara sau guvernamentala.

Si aceasta tema e foarte importanta, noi sustinem puncte de vedere pe ideea de regionalizare si Constitutia, asa cum a stabilit USL, pe un cod electoral asa cum a stabilit USL, prin urmare asteptam o sedinta, ca si noi suntem incantati sa vedem ca se discuta in USL”, a mai comentat parlamentarul liberal de Bucuresti.

Sursa foto: jurnalul.ro