ALINA GORGHIU: VICTOR PONTA este o PIATRA de MOARA la gatul candidatilor PSD pentru ALEGERILE din 2016

Co-presedintele Partidului National Liberal, ALINA GORGHIU, a vorbit, sambata seara la postul de televiziune Antena 3, despre MOTIUNEA de CENZURA si premierul VICTOR PONTA.

ALINA GORGHIU considera ca ,,VICTOR PONTA este ca o piatra de moara de gatul oricarui candidat PSD pentru alegerile din 2016.”

,,Si electoratul captiv incepe sa vada minciuna intre manipulare si minciuna si realitatea. In fiecare zi VICTOR PONTA reuseste sa le arate care este minciuna zilei. Vezi cand un om nu mai are niciun fel de sustinere cand presedintele partidului il contrazice, cand nu mai este frecventabil de catre liderii europeni, cand nu mai are ce face decat sa injure liderii opozitiei sau sa intre in conflict cu presedintele Romaniei„, a adaugat ALINA GORGHIU.

Despre MOTIUNEA de CENZURA si faptul da vicepremierul Gabriel Oprea a declarat ca sustine interesul national al Romaniei, prin urmare va vota impotriva motiunii, ALINA GORGHIU e de parere ca ,,interesul national nu poate fi negociat”.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA SI-A LANSAT CANDIDATURA LA SEFIA PARTIDULUI, SUSTINUT DE PESTE JUMATATE DINTRE FILIALELE PSD. UPDATE

,,Cred ca interesul national nu poate fi negociat si nu cred ca loialitatea fata de VICTOR PONTA trebuie pusa pe primul plan. Sunt situatii de exceptie si nu vreau sa comentez pozitia pe care domnul Oprea sau domnul Dragnea o au. Fiecare emite in spatiul public orice opinie si e responsabil pentru ea. Nu pot sa inteleg loialitatea dusa peste limita care inseamna acel interes public. (…) Unul este destinul tarii si alta este destinul lui VICTOR PONTA”, a spus ALINA GORGHIU.

Despre calculele facute inaintea MOTIUNII de CENZURA si negocierile cu ceilalti parlamentari astfel incat demersul sa aiba sanse, co-presedintele PNL ramane la parerea ca ,,diferenta tot un vot o face”

,,Aritmetica parlamentara, daca vorbim in termen de multe sau putine, diferenta tot un vot o face. Pentru mine important era, ca si opozitie in Romania, sa faca acest demers. Cea mai mare greseala pe care opozitia putea sa o faca era sa nu depuna aceasta MOTIUNE de CENZURA din ratiuni de calcul aritmetic. De ce nu au facut-o liberalii peste 2, 3 saptamani dupa ce Liviu Dragnea isi rezolva problemele de pozitie in partid si se putea debarasa de VICTOR PONTA? Nu poti ca partid normal sa faci asta„, a explicat ALINA GORGHIU, spunand ca daca nu depuneau MOTIUNEA de CENZURA ,,nu era unul in tara asta care sa nu ne acuze de inactivitate, iar daca o depuneam dupa congresul PSD ne acuzau de blat cu Dragnea.”

,,Intotdeauna o MOTIUNE de CENZURA chiar daca nu intreuneste un numarul suficient de voturi, este folosita ca modalitate de a atrage atentia asupra unei situatii care, tu , ca Opozitie o consideri grava. Speranta mea ca motiunea de cenzura asa treaca exista. In politica greu ai certitudini, important e sa faci cu buna credinta orice demers pe care il initiezi.”, a adaugat ALINA GORGHIU.

De asemenea, ALINA GORGHIU a vorbit si despre situatia in care se afla Victor Ponta, despre santajul din PSD in schimbul voturilor la motiune.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA A ANUNTAT CE VA FACE UNPR LA VOTUL MOTIUNII DE CENZURA

,,In realitate, in acest moment,VICTOR PONTA este o situatie extrem de rea. Niciodata nu am mai vazut acest santaj pe fata la primul ministru si la presedintele PSD. Sa auzi parlamentari de-ai tai care iti conditioneaza statul in banca pe un vot pe legea pensiilor, de exemplu. (…) Eu mizez pe voturi. Eu nu consider ca un vot plecat din arcul guvernamental un act de tradare. Nu am sa ii consider tradatori. Sunt oameni care au inteles ca lucrurile se schimba. Nu ii incurajez, dar mi se pare patetica asigurarea care iese prin vocea liderului PSD (Dragnea, n.r.) sa stea linistit ca pana luni se rezolva (legea pensiilor, n.r).„, a conchis ALINA GORGHIU.

Sursa foto: adevarul