ALINA GORGHIU: VICTOR PONTA nu intelege NIMIC din ceea ce i se intampla

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a sustinut ca premierul VICTOR PONTA traieste in cu totul si cu totul alta realitate si ca parlamentarii Puterii au de ales intre a sta in genunchi in banci si a se ridica la inaltimea asteptarilor publice.

“Dupa interventia domnului VICTOR PONTA sa stiti ca inteleg un singur lucru: domnia sa traieste in cu totul si cu totul alta realitate, care-i doar a domniei sale si a nimanui din Romania. Si mai inteleg un lucru, doamnelor si domnilor, ca nimic din ce i se intampla nu intelege. Este intr-o situatie in care niciunul dintre noi nu ar vrea sa fie, numai ca domnia sa nu o recunoaste”, a spus ALINA GORGHIU in plenul Parlamentului, in care se dezbate MOTIUNEA de CENZURA initiata de PNL.

CITESTE SI: LIVE TEXT MOTIUNEA DE CENZURA A PNL: BLAGA: SITUATIA DIN ROMANIA ESTE UNICA IN EUROPA. UPDATE

ALINA GORGHIU afirmat ca prim-ministrul mai are trei-patru cetateni romani care il sustin, insa acestia sunt liderii partidelor de guvernare.

“Am sa va dau o veste buna si o veste proasta. Vestea buna este ca prim-ministrul mai are trei-patru cetateni romanii care il sustin. Vestea proasta, insa, este ca acestia sunt liderii partidelor de guvernare. Vestea si mai proasta insa este ca acestia din urma au un interes — unul dintre dansii vrea sa se aseze pe locul de pe care VICTOR PONTA s-a ridicat in partid, altul isi doreste sa ramana primul senator al tarii, altul confunda puterea cu interesul national, iar toti confunda interesul national cu interesul personal. Nu le pasa nici macar de dvs., dragilor, care astazi stati in sala, pentru ca, daca v-ar considera suficient de maturi, v-ar lasa sa va exercitati dreptul de vot”, a punctat ALINA GORGHIU.

Ea a mai sustinut ca parlamentarii au de ales intre a sta in genunchi in banci si a se ridica la inaltimea asteptarilor publice. “Aveti de ales intre a renunta la ameteala puterii si a transmite populatiei ca pana si parlamentarii care sustin un Guvern au momentele lor de luciditate. Aveti de ales intre a sta in genunchi in banci si a va ridica la inaltimea asteptarilor publice. Aveti de ales intre VICTOR PONTA si Romania”, a adaugat ALINA GORGHIU.

In privinta acuzelor aduse la adresa sa de catre premier, ALINA GORGHIU a subliniat ca, daca VICTOR PONTA gaseste o urma de suspiciune ca ea a incalcat legea, ar trebui sa demonstreze.

“Daca gasiti cel mai mic argument pentru care sa se spuna despre mine ca exista o urma de suspiciune, ca am incalcat legea, va rog sa demonstrati acest lucru. De acuze m-am saturat, dvs. sunteti in instanta, dar vorbiti de toti altii din plenul Parlamentului ca sunt corupti. Uitati-va in oglinda, domnule Ponta!”, a aratat ALINA GORGHIU.

In opinia sa, Guvernul este “zero”, in conditiile in care parlamentarii Puterii sunt impiedicati sa voteze. “Va mai amintesc o vorba a cuiva de acum cativa ani: un Guvern cu sustinere zero este (…) un Guvern zero. Autorul afirmatiei este actualul premier al Romaniei iar afirmatia este perfect valabila si astazi, pentru ca Guvernul sau, in conditiile in care parlamentarii Puterii sunt impiedicati sa voteze, este un Guvern zero”, le-a transmis liderul PNL parlamentarilor.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: CEL MAI BUN RASPUNS PENTRU ORICE MOTIUNE – MESAJUL PRESEDINTELUI KLAUS IOHANNIS

ALINA GORGHIU nu crede ca VICTOR PONTAisi va da demisia de la conducerea Guvernului.

“Conform Constitutiei, premierul nu poate fi schimbat decat daca isi da demisia sau prin demitere. Prin demisie ne-am lamurit cu totii ca nu se poate. Fara vreo aluzie la problema cuiva de sanatate, VICTOR PONTA mai degraba si-ar taia un picior decat renunte la functie, indiferent de cat de multe pagube ar crea Romaniei”, a adaugat ALINA GORGHIU.

Sursa foto: jurnalul