ALINA GORGHIU: Victor Ponta SEAMANA PERFECT cu cel de anul trecut care le-a refuzat romanilor din diaspora dreptul de a vota

ALINA GORGHIU

Co-presedintele PNL ALINA GORGHIU i-a cerut duminica din nou premierului sa organizeze alegeri partiale si a afirmat ca Victor Ponta de acum SEAMANA PERFECT cu cel de anul trecut, care le-a refuzat dreptul sutelor de mii de romani din diaspora sa voteze.

“Victor Ponta seamana perfect cu Victor Ponta de anul trecut, cel care le-a refuzat sutelor de mii de romani din diaspora dreptul de a vota. Anul trecut nu a facut suficiente sectii de votare, acum, pur si simplu, ascunde urnele de vot. Doua manifestari, acelasi diagnostic: teama de rezulatele alegerilor, frica de votul romanilor. Pentru presedintele PSD, ca si pentru multi dintre colegii domniei sale de partid, democratia este un exercitiu facultativ. Domnule Prim-ministru, lasati oamenii sa voteze, organizati alegerile partiale!”, a scris ALINA GORGHIU pe pagina sa de Facebook.

Reactia ALINEI GORGHIU vine dupa ce seful executivului a declarat sambata ca actualul PNL seamana cu vechiul PDL si ca liberalii cauta numai scandaluri.

Citeste si: Ponta, atac la noul PNL: Incepe sa semene tot mai tare cu vechiul PDL. Adica genul de scandal marca Basescu

Nu este prima data cand co-presedintele PNL ii cere lui VICTOR PONTA sa organizeze alegeri anticipate. ALINA GORGHIU l-a mai avertizat pe premier ca liberalii se vor adresa instantei daca seful executivului nu va organiza alegeri anticipate.

In replica, VICTOR PONTA i-a acuzat pe liberali de ziua Unirii Principatelor ca stiu sa provoace doar scandaluri, la fel ca vechiul PDL. Asa ca premierul a cerut celor din PNL sa participe la discutii pe tema Legii electorale si a Codului fiscal.

Citeste si: ALINA GORGHIU: Victor Ponta SEAMANA PERFECT cu cel de anul trecut care le-a refuzat romanilor din diaspora dreptul de a vota

In acest moment, sunt vacante 26 de mandate de primari, sase mandate de parlamentari si trei de presedinti de consiliu judetean.

Potrivit legii, Guvernul are la dispozitie 90 de zile de la vacantarea posturilor ca sa organizeze alegeri partiale. Legea nu prevede insa si sanctiuni in cazul in care executivul nu se va incadra in termen. Ultimele alegeri partiale au avut loc pe 25 mai, anul trecut.