ALINA GORGHIU: VICTOR PONTA si PSD nu ne pot fi in acest moment PARTENERI in ideea de REVIZUIRE A CONSTITUTIEI

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a declarat joi ca VICTOR PONTA si PSD nu pot fi PARTENERI ai liberalilor in procesul de REVIZUIRE A CONSTITUTIEI, adaugand ca dialogul poate fi reluat cand PSD se va aseza la masa cu lideri “necompromisi in actiuni nedemocratice”.

“Impiedicarea voita de catre un guvern al cetatenilor sa-si exercite dreptul de vot este un lucru fara precedent in UE, faptul ca Victor Ponta a primit o lectie dura la momentul noiembrie — decembrie 2014, la alegerile prezidentiale, nu e suficient. I-a pus pe romani intr-o postura ingrata iar realitatea arata ca un om, prin vointa sa si a partidului aflat la guvernare, a deturnat scopul in care sunt facute sa functioneze institutiile statului. Credeti ca astazi este loc de discutii in parteneriat cu PSD pe tema revizuirii Constitutiei? Eu pot sa afirm raspicat — Victor Ponta si PSD nu ne mai pot fi parteneri in ideea de revizuire a Constitutiei”, a spus ALINA GORGHIU la dezbaterea organizata de Tineretul National Liberal cu tema “Constitutia Liberala”.

Citeste si: IOAN CHELARU a anuntat data pana la care pot fi depuse AMENDAMENTE la proiectul de REVIZUIRE A CONSTITUTIEI

Copresedintele PNL a aratat ca este adevarat ca refuzul liberalilor de a colabora cu PSD la acest proiect va duce la o intarziere a REVIZUIRII CONSTITUTIEI, a procedurii de reformare, insa a subliniat ca ideea de reforma constitutionala implica nevoia de consens a fortelor politice.

Citeste si: CCR, despre proiectul de revizuire a Constitutiei: Mecanismul de desemnare a premierului depaseste cadrul constitutional

“Este un lucru pe care noi, cei din PNL, dar mai ales cei din PSD care sunt acum in majoritatea parlamentara sa-l invatam, este nevoie de consens si de dialog constructiv, este nevoie sa ne asezam la masa, dar cred ca nu putem in acest moment sa ne asezam la masa cu oameni care, profitand ca sunt la putere, au incercat si incearca prin institutiile statului, dar impotriva cetatenilor sa-si impuna punctul de vedere si nu o data. Ordonanta privitoare la traseismul politic a fost la fel de neconstitutionala. Cred insa ca PSD, si aici vorbeste optimistul din mine, poate redeveni un actor credibil in acest proces de revizuire daca se va aseza la masa dialogului cu niste lideri necompromisi in actiuni nedemocratice”, a precizat ALINA GORGHIU.