ALINA GORGHIU: Vom initia CONSULTARI pe tema MOTIUNII DE CENZURA dupa ce va fi redactat DRAFTUL acesteia

Copresedintele Partidului National Liberal ALINA GORGHIU a declarat, duminica, la Alba Iulia, ca vor fi initate CONSULTARI cu celelalte partide pe tema MOTIUNII DE CENZURA pe care PNL intentioneaza sa o depuna in data de 5 iunie imediat ce va fi redactat DRAFTUL acesteia.

“Imediat ce vom avea creionat acest draft de motiune de cenzura, vom discuta cu toate grupurile politice, il vom inainta tuturor parlamentarilor. Eu am convingerea ca putem sa facem o surpriza frumoasa pentru electoratul din Romania si, in acelasi timp, o surpriza neplacuta pentru Ponta”, a afirmat ALINA GORGHIU, potrivit Agerpres.

Copresedintele PNL a opinat ca tema MOTIUNII DE CENZURA a PNL-ului este vitala pentru democratia din Romania.

Citeste si: PNL a anuntat cand va depune MOTIUNEA de CENZURA si care va fi tema principala

ALINA GORGHIU a spus ca o sa le ceara si celor din PSD, UNPR si alte formatiuni politice “satellite” PSD-ului sa nu se teama de sanctiuni si sa indrazneasca sa sustina o Motiune De Cenzura pe o tema, a spus Gorghiu, legitima si fireasca. “Nu le cer votul pe un subiect sau pe o tema care are incarcatura politica, ci le cer votul si le cer sprijinirea motiunii de cenzura pentru o tema care, de fapt, inseamna un drept fundamental al fiecarui roman, pe care nu cred ca putem sa-l negam, indiferent ca suntem de la PSD, de la PNL, UNPR sau UDMR”, a declarat ALINA GORGHIU.

Ea a subliniat ca PNL nu face o MOTIUNE DE CENZURA doar ca sa dea bine la presa sau la inventarul opozitiei. “Ne dorim ca acest demers sa aiba succes. Imi doresc sa convingem cat mai multi parlamentari sa se ralieze acestui demers al PNL-ului”, a spus ALINA GORGHIU.

Citeste si: CATALIN PREDOIU: Votul prin corespondenta, unul dintre punctele MOTIUNII de CENZURA

Copresedintele PNL a subliniat ca in acest moment este prematur sa fie discutii despre ce se va intampla daca motiunea de cenzura trece. “Nu as vrea sa intru in scenarii ce se intampla daca. Speranta pe care o am este ca acesti parlamentari din alte partide au maturitatea suficienta si necesara sa inteleaga ca guvernul Ponta este unul toxic si ca trebuie indepartat prin motiunea de cenzura pe care PNL o inainteaza. Dupa motiunea de cenzura vom discuta”, a mentionat ALINA GORGHIU.

Ea a mentionat ca PNL are un program de guvernare si resurse umane.

“Avem reteta completa pentru a putea guverna daca motiunea de cenzura este votata cu nu numar de voturi suficient pentru a trece. Cred ca sunt cele doua elemente fundamentale (program de guvernare si echipa — n.r.) pentru a putea ajunge la guvernare daca o motiune de cenzura trece. Daca trece o motiune de cenzura automat ai o majoritate parlamentara si pentru a instala un guvern nou”, a conchis ALINA GORGHIU.