ALIS TISE: Sesizez DNA pentru TRAGEREA LA RASPUNDERE a vicepremierului LIVIU DRAGNEA pentru banii alocati ca MITA ELECTORALA

Vicepresedinte PNL ALIN TISE sesizeaza DNA pentru TRAGEREA LA RASPUNDERE penala a vicepremierului LIVIU DRAGNEA pentru abuz in serviciu dupa cheltuirea a peste 400 de milioane de euro din fondul de rezerva al Guvernului in 2014, “fara niciun criteriu”, ca “mita electorala” pentru primari.

Senatorul Alin Tise a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca alocarea banilor catre primari in campania electorala pentru alegerile prezidentiale “a fost o actiune premeditata a PSD, primarii fiind ademeniti de Liviu Dragnea”.

“Liviu Dragnea sa fie tras la raspundere penala, ar trebui anchetat pentru modul in care a distribuit banii din pixul lui prin ordin de ministru, fara sa existe niciun criteriu. Consider ca este vorba de abuz in serviciu si sesizez DNA pentru ca se impune de urgenta o verificare a celor 420 de milioane de euro cheltuiti de Dragnea in 2014 din fondul de rezerva al Guvernului. Acesta s-a folosit de banii publici ca de banii lui in campania electorala pentru prezidentiale si a dat banii ca mita electorala la primari, a fost operatiunea PSD «bani contra voturi», in special in judetele rosii. A fost o actiune premeditata, primarii au fost ademeniti de Dragnea, este caz tipic de mita electorala”, a spus Tise, citat de Mediafax.

Citeste si: Cel mai PUTERNIC OM din Guvernul Ponta, IMPLICAT intr-o FRAUDA de proportii

Potrivit acestuia, LIVIU DRAGNEA si-a folosit influenta politica pentru a “mitui” primari si alesi locali care au plecat de la alte partide la PSD sau au promis ca o fac.

“Nu ma astept ca Dragnea sa demisioneze, nu are atâta onoare, dar sunt convins ca institutiile statului vor reusi sa stabileasca legatura intre banii alocati catre anumiti primari si voturile aduse de acestia in campania electorala pentru Victor Ponta”, a spus senatorul PNL.

Citeste si: ICCJ judeca, vineri, dosarul in care este acuzat vicepremierul Liviu Dragnea

ALIN TISE a sustinut ca va sesiza DNA despre aceste lucruri in cursul zilei de joi.

Sursa foto: radiocluj.ro