ALOCATIILE pentru 500.000 de COPII proveniti din FAMILII SARACE au fost DUBLATE de Guvern

Guvernul a decis, miercuri, DUBLAREA ALOCATIILOR de sprijin a familiei pentru 500.000 de COPII proveniti din FAMILII SARACE, in care venitul net lunar pe cap de membru este sub 530 de lei.

“Aceasta crestere va fi cu cate 42 de lei pentru fiecare copil, pentru toti cei 500.000 de COPII care provin din FAMILII SARACE, in care fiecare membru are sub 530 de lei net pe luna. Marirea va intra in vigoare de la 1 noiembrie”, a spus ministrul Muncii si Protectiei Sociale, ROVANA PLUMB.

Citeste si: ALOCATII majorate pentru copiii din familiile nevoiase

Ministrul Muncii a precizat ca deocamdata este vorba despre marirea ALOCATIEI de sprijin a familiei, ALOCATIA de stat urmand sa ramana, pentru moment, la suma de 42 de lei.

Tot miercuri, Guvernul a aprobat aplicarea unui tratament egal pentru toti copiii aflati in sistemul special de protectie. “Copiii care se afla in ingrijire la familii, in plasament, si care primesc 97 de lei, de la 1 noiembrie vor primi 440 de lei, cat copiii aflati in grija asistentilor maternali”, a spus ROVANA PLUMB, adaugand ca este vorba despre 20.000 de copii.

Tot prin Hotarare de Guvern, de la 1 decembrie 2014 se va dubla alocatia de hrana zilnica pentru 60.000 de copii aflati in sistemul de protectie speciala. De asemenea, de la 1 ianuarie 2015 se va dubla alocatia de hrana zilnica, de ela 8 la 16 lei, pentru aproximativ 43.000 de persoane adulte cu dizabilitati sau care se afla in centrele de ingrijire.

Ministrul ROVANA PLUMB a dat asigurari ca exista la bugetul de stat resursele necesare pentru acoperirea impactului bugetar pe care il implica aceste masuri. “Pentru tot ceea ce inseamna anul acesta, avem sumele necesare in bugetul Ministerului Muncii, din bugetul de asistenta sociala. Pentru 2015 am provizionat sa cerem pentru urmatoarea executie bugetara. In momentul in care luam o decizie si luim in Guvern anumite masuri, fundamentam foarte clar daca avem resurse. Deci avem!”, a declarat ROVANA PLUMB.

Citeste si: SALARIUL MINIM va creste din ianuarie 2015

Impactul bugetar al dublarii alocatiei pentru cei 500.000 de copii din familii sarace va fi de 20 de milioane de lei pentru 2014 si de 245 de milioane de lei pentru anul 2015.

In cazul sumelor alocate pentru tratamentul egal pentru copiii din sistemul de protectie speciala, impactul bugetar va fi de 6,5 milioane de lei pe luna, iar cel al dublarii alocatiei de hrana care se dubleaza de la 1 decembrie va fi de 4,5 milioane lei pe luna.

Sursa foto: ziare.com