Alti doi turisti blocati pe Transalpina, salvati de jandarmii montani

Alti doi turisti ramasi inzapeziti pe Transalpina au fost salvati, azi-noapte, de salvamontisti si jandarmii din Alba. Cei doi s-au aventurat pe Transalpina in ciuda panourilor de avertisment si au reusit chiar sa inainteze 17 kilometri pana la cota 1.600.

Asta dupa ce alti 7 turisti au ramas blocati pe acelasi drum, in ultimele 24 de ore, in timp ce se indreptau spre Obarsia Lotrului.

Ultimii doi turisti blocati pe Transalpina, un tanar impreuna cu logodnica sa, plecasera din Sighetu Marmatiei si voiau sa ajunga la o ruda din Rovinari. Numai ca GPS-ul i-a indrumat pe Transalpina, varianta cea mai scurta a drumului.

”A ignorat semnalizarile care indicau ca drumul este inchis circulatiei si a reusit sa urce pana la 7.10 km de cabana dupa ce masina sa a ramas blocata in zapada”, a explicat Cosmin Jurcovat, purtator de cuvant al Jandarmeriei Alba.

Cei doi au sunat la numaruld e urgenta 112, iar o echipa mixta formata din salvamontisti si jandarmi au intervenit pentru scoaterea si recuperarea persoanelor si autoturismelor. “Oricat ar fi de echipate masinile, nu se poate merge pe Transfaragasan si Transalpina iarna”, a spus sef salvamontul Alba, Lucian Forda.

Aventurierii s-au ales cu amenzi de pana la 640 de lei si cu permisul de conducere suspendat pentru o perioada de 2 luni.