ALUNECARE DE TEREN pe o lungime de DOI KILOMETRI, in judetul Buzau

O ALUNECARE DE TEREN s-a produs duminica dimineata pe o lungime de DOI KILOMETRI, in localitatea Bisoca, sat Lacurile, judetul Buzau, se arata intr-un comunicat remis presei de Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit sursei citate, incidentul a fost anuntat de catre primarul comunei, in acest moment la fata locului fiind prezente autoritatile locale — Primaria si Prefectura, precum si pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau.

Ministrul afacerilor interne, GABRIEL OPREA, a dispus monitorizarea atenta a situatiei inregistrate si luarea unor masuri urgente de protectie a persoanelor afectate sau a celor care pot fi puse in pericol.

Citeste si: INCIDENT NEOBISNUIT in Harghita: O parte din CASCADA CU APA TERMALA din Toplita s-a PRABUSIT

Din primele evaluari facute la fata locului rezulta ca ALUNECAREA DE TEREN a afectat opt gospodarii si sase locuinte individuale. Nicio persoana nu a fost ranita.

Specialistii prezenti la fata locului au luat decizia evacuarii preventive a 20 de persoane care locuiesc in locuintele afectate sau care ar putea sa sufere din cauza ALUNECARII DE TEREN.

Este vorba despre cinci familii alcatuite din sase femei, sapte copii si sapte barbati.

Citeste si: ALUNECARI DE TEREN in mai multe zone din judetul Prahova, din cauza PLOILOR din ultimele zile

La nivel local a fost constituit Comitetul Pentru Situatii De Urgenta in care vor fi decise si locurile unde vor putea fi adapostite temporar persoanele evacuate preventive.

Intreaga situatie se afla in atentia Centrului National de Coordonare Integrata a Interventiilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, potrivit sursei citate.

Sursa foto: cjsubz.ro