ALUNECARE MASIVA DE TEREN intr-o localitate din Dambovita

O ALUNECARE MASIVA DE TEREN s-a reactivat in localitatea Visinesti din judetul Dambovita, unde pamantul de pe un deal s-a dislocat pe o suprafata de 10.000 de metri patrati si a blocat albia unui parau, autoritatile intervenind cu utilaje si deblocand cursul de apa.

Potrivit prefectului judetului Dambovita, Victor Sanda, o ALUNECARE DE TEREN mai veche s-a reactivat in localitatea Visinesti, unde o suprafata de 10.000 de metri patrati de teren s-a dislocat de pe un deal, pamantul blocand albia paraului Cricov.

Autoritatile au intervenit cu utilaje si au deblocat cursul de apa, insa, in conditiile in care de miercuri dupa-amiaza se anunta ploi torentiale, autoritatile locale se tem ca ALUNECAREA PAMANTULUI ar putea continua, iar torentele de pe versant ar putea aduce pamant si resturi vegetale care pot bloca din nou albia paraului.

Citeste si: ALERTA! Codul Portocaliu de INUNDATII a fost extins, Comandament de urgenta la MAI – UPDATE

“Urmeaza ploi abundente din nou si este posibil ca de pe deal sa fie aduse crengi, resturi vegetale sau bolovani de apele care se vor scurge. Pe moment, situatia este sub control, dar oamenii de acolo sunt in alerta”, a afirmat prefectul judetului Dambovita.

Potrivit acestuia, in zona au fost dusi saci cu nisip pentru a stopa o eventuala revarsare a apelor paraului in cazul in care albia ar fi din nou blocata.

Citeste si: Alunecari de teren, drumuri si poduri afectate din cauza INUNDATIILOR, in Dambovita

Opt localitati din judetul Dambovita sunt afectate de ALUNECARI DE TEREN in urma ploilor torentiale din aceasta primavara.

Judetul Dambovita se afla sub avertizare COD PORTOCALIU de miercuri, la ora 16.00, pana joi, la ora 02.00, fiind anuntate ploi torentiale, descarcari electrice, vant puternic si caderi de grindina.

Sursa foto: incomod.ph