Alunecari de teren, drumuri si poduri afectate din cauza INUNDATIILOR, in Dambovita

Mai multe gospodarii sunt inundate, un pod din Odobesti a fost inchis circulatiei, s-au produs alunecari de teren, iar mai multe drumuri judetene si comunale sunt afectate de INUNDATII in noua localitati din Dambovita, se arata intr-o informare difuzata marti de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Dambovita.

Localitatile in care se inregistreaza probleme din cauza INUNDATIILOR sunt Candesti, Dragomiresti, Raul Alb, Runcu, Valeni Dambovita, Vulcana Bai, Vulcana Pandele, Barbuletu, Corbii Mari.

Citeste si: ARGES: 100 de locuinte afectate de INUNDATII

In Candesti sunt probleme la podul peste raul Dambovita, care face legatura cu Voinesti. Se afla in pericol de rupere capul de pod din cauza debitului ridicat de apa. Digurile construite pentru dirijarea cursului raului Dambovita, in zona podului, in cursul anului 2013, sunt distruse in proportie de 60 la suta. Tot in Candesti s-a reactivat o alunecare de teren pe DJ 702 ce a dislocat si o cantitate de pamant care a blocat aproximativ jumatate din suprafata drumului, pe o lungime de aproximativ 10 metri.

In Dragomiresti doua gospodarii sunt in pericol din cauza alunecarilor de teren.

In comuna Runcu DJ 712A a fost afectat pe o portiune de 35 de metri patrati prin tasarea drumului, iar colmatarea albiei Ialomicioarei cu balast si bolovani poate provoca distrugerea si inundarea DJ 712A.

Citeste si: CODUL PORTOCALIU DE INUNDATII pentru raul Teleorman a fost prelungit

“Au fost constituite prin ordinul prefectului comisii formate din reprezentanti ai institutiilor specializate — Institutia Prefectului-judetul Dambovita, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ‘Basarab I’, Sistemul Hidrotehnic Independent Vacaresti, Consiliul Judetean, Inspectoratul de Stat in Constructii Dambovita), pentru perioada 6-8.05.2014, pentru evaluarea pagubelor si stabilirea masurilor care se impun”, se arata in informarea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Sursa foto: cronica-gaestiului.ro