Amanare in cazul lui Gigi Becali. Tribunalul Ilfov se va pronunta in 24 octombrie

Tribunalul Ilfov a amanat, vineri dimineata, pronuntarea in cazul contestatiei la executare a lui Gigi Becali in ceea ce priveste pedeapsa primita in dosarul schimburilor de terenuri cu MApN.

Instanta se va pronunta in data de 24 octombrie. Avocatul latifundiarului a declarat, la iesirea de la tribunal, ca daca se admite aceasta contestatie, atunci Gigi Becali ar putea fi eliberat.

Gigi Becali a ajuns in aceasta dimineata la Tribunalul Ilfov in jurul orei 10.00. Judecatorii lui Becali au contestat pedeapsa de 3 ani de inchisoare primita de latifundiar in dosarul MApN.

Este a doua contestatie depusa de judecatori, prima judecandu-se la Tribunalul Bucuresti.  Solicitarea formulata la Tribunalul Ilfov este, insa, pe alt articol de lege.

Ieri, magistratii i-au anulat sanctiunea data latifundiarului in inchisoare si au decis ca a fost pedepsit pe nedrept, dupa ce i s-a luat dreptul la munca, deoarece ar fi folosit cartela unui alt detinut.

Instanta a decis ca Gigi Becali a fost sanctionat pe nedrept de conducerea Penitenciarului Jilava, drept urmare latifundiarul ar putea beneficia chiar de zile libere, dupa ce in aceasta perioada i s-a luat dreptul la munca.