Amante celebre care au schimbat istoria

Suntem tentati sa consideram ca o amanta nu poate face parte din randul femeilor demne si respectabile. Motivul principal este acela ca amantele sunt femeile care intretin relatii intime cu barbati, in afara cadrului familial.

Unele amante fac din acest statut o adevarata “meserie”, un stil de viata datorita caruia au o viata facila si fara griji. Sunt insa si femei care care desi se incadreaza in categoria amantelor impresioneaza prin taria sentimentelor cu care isi iubesc partenerii.

In general un barbatii puternici mentionati in cartile de istorie au avut in spate o femeie puternica insa, uneori, rolul femeii puternice a fost luat de amantele care si-au dovedit iubirea prin sacrificii demne de mentionat.

1. Contesa Marie Walewska
Contesa poloneza Marie Walewska (1786 – 1817) a fost casatorita cu Athenasius Walewski. Tânara, blonda si cu ochi albastri, Marie a stârnit multe pasiuni. Ea a devenit una dintre cele controversate femei din istorie din cauza aventurii sale cu Napoleon I. in mai 1810, Marie i-a nascut acestuia un fiu, pe nume Alexandre Walewski.

2. Eva Braun
Eva a fost amanta lui Hitler, dar aventura lor romantica a fost pastrata in secret mult timp. Cei doi s-au intâlnit pentru prima data in 1929, atunci când ea avea doar 17 ani. Povestea lor de dragoste a durat peste 15 ani.

3. Clara Petacci (Claretta Petacci)
Tanara Clara Petacci a fost ultima amanta a dictatorului italian Benito Mussolini. Ea a murit alaturi de dictator pe 28 aprilie 1945 la Mezzegra.

CITESTE SI: AMANTUL PERFECT, in functie de zodie

4. Cleopatra
Ultima regina a Egiptului, Cleopatra a VII-a, s-a nascut in anul 69 i.Hr, la Alexandria. Aventura ei cu Iulius Cezar a ramas in istorie pentru totdeauna! Cei doi au avut impreuna un fiu, Caesarion.

5. Margherita Sarfatti
Margherita, care s-a nascut in 1880 si a murit in anul 1961, a fost o jurnalista de origine italiana, critic de arta si colectionar. in 1911, ea l-a cunoscut pe Benito Mussolini si au inceput o aventura. A jucat un rol semnificativ in extinderea fascismului, fiind o femeie educata si foarte culta. Dictatorul a parasit-o insa dupa ce a adoptat doctrina anti-semita.

CITESTE SI: TOP 10 cele mai cunoscute mituri despre sex